Punt divers

Sort acollirà aquest dissabte les primeres olimpíades pageses del Pallars

Sort acollirà el proper dissabte dia 10 d'abril les primeres olimpíades pageses que s'organitzen en aquesta zona. Es tracta de donar a conèixer l'ofici de pastor i pagès d'una manera lúdica. Les olimpíades consistiran en diferents proves físiques i d'habilitat basades en les tasques quotidianes que fa un pagès cada dia. Entre alguna de les proves destaca els 100 metres paca de palla, una cronometrada de tallar l'herba al tros, la cursnavet de plegar patates i un circuït amb tractor. S'espera la participació d'una trentena de persones. L'únic requisit per inscriure's a les olimpíades és ser major de 16 anys i que un dels membres de l'equip tingui carnet de conduir.

Aquestes olimpíades pageses estan organitzades per l'Associació Rurbans amb l'objectiu de promocionar l'ofici de pastor i dignificar la professió. Els participants a la prova hauran de demostrar els coneixements bàsics de l'ofici de pastor i pagès com ara maneig de bestiar, habilitat, conducció del tractor o treballs al camp. Per participar s'han de formar equips de tres persones. El número d'inscrits no es coneixerà fins al mateix dia de la prova.Les olimpíades pageses finalitzaran amb el segon sopar de l'Ovella Xisquesta organitzat per l'Associació Gastronòmica La Xicoia. Aquest sopar s'elabora amb carn d'ovella de raça Xisqueta, característica dels Pallars, per tal de donar a conèixer les seves propietats culinàries.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.