Punt divers

L'exalcalde convergent de Roda de Barà nega que durant el seu mandat hi haguessin irregularitats urbanístiques

L'exalcalde de Roda de Barà (Tarragonès), Pere Compte (CiU), ha assegurat a l'ACN que durant el seu mandat no hi va haver 'irregularitats econòmiques ni urbanístiques' i considera que les darreres acusacions de l'actual equip de govern (PSC) 'estan fora de lloc'. Els socialistes asseguren que una auditoria confirma presumptes irregularitats comeses per l'Ajuntament entre els anys 2004 i 2007, quan CiU governava. Segons el PSC, l'auditoria determina que l'equip de govern nacionalista va convidar a les empreses de dos regidors a participar en subhastes públiques. 'Vam convidar a totes les empreses del municipi per donar prioritat als empresaris del poble', ha manifestat Compte.

Segons l'actual equip de govern l'Ajuntament encapçalat pel convergent Pere Compte va invitar a prop d'una vintena d'empreses per participar en una subhasta de terrenys que sumaven 1,96 milions d'euros. Els socialistes asseguren que l'auditoria confirma que una de les empreses  era administrada pel, en aquell moment, regidor d'Urbanisme, Pere Virgili, i una altra companyia invitada era propietat pel regidor d'Hisenda, José Donoso. En aquest sentit Compte ha explicat a l'ACN que el consistori va voler donar prioritat a les empreses del poble, entre les quals es trobaven les dels dos regidors. El convergent, però, ha assegurat que finalment els terrenys 'no es van adjudicar a cap empresa'. L'equip de govern de Roda de Barà va fer públics aquest dimecres els resultats de la auditoria externa que va encarregar la passada primavera per tal d'esclarir presumptes irregularitats econòmiques. Segons el comunicat emès pel PSC, l'informe també constata que l'equip de govern de CiU va treure a concurs més d'una quinzena de terrenys per un valor de 1,94 milions sense tenir el permís de la Generalitat que es requereix en aquests casos. En aquest sentit, l'exalcalde convergent, Pere Compte, ha assegurat que es va informar al Govern d'aquesta operació i que no van rebre resposta. Compte també ha negat que durant el seu mandat s'adjudiquessin terrenys a societats no inscrites a la Seguretat Social, tal com assegura l'actual equip de govern. 'La majoria de desgavells econòmics del consistori de Roda de Barà han tingut lloc durant el 2008', ha manifestat el convergent. Per la seva banda l'alcaldessa del poble, Mayte Huerta, ha explicat que l'objectiu de l'encàrrec d'aquesta auditoria era esclarir presumptes irregularitats econòmiques 'per tal d'aprendre dels errors comesos'. 'No hem investigat a CiU, sinó les transaccions del consistori ens els darrers anys', ha manifestat Huerta. L'equip de govern de Roda de Barà ja ha lliurat l'auditoria a la Sindicatura de Comptes i actualment està a l'espera de rebre l'informe del servei jurídic del consistori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.