Punt divers

Vinebre estudia convocar una consulta popular si Ascó aprova la candidatura del magatzem nuclear

El municipi de Vinebre (Ribera d'Ebre) convocarà una consulta popular per posicionar-se, 'sempre que se li demani', davant la candidatura al cementiri nuclear d'Ascó si en el ple d'aquest dimarts s'aprova que prosperi. Segons un acord del ple d'aquest dilluns a la nit, l'Ajuntament de Vinebre ha dit que la població ha d'estar informada 'per tal de què pugui opinar i això no és un procés d'hores ni de dies'. El consistori també critica 'la forma i el procediment' del l'orde ministerial no han estat els 'adequats' i recorda que la mateixa ordre diu que hi ha d'haver consens territorial. 'Aquest consens, ara per ara, no es pot demostrar', afegeix el manifest.

L'Ajuntament de Vinebre admet que entre els seus habitants n'hi ha de partidaris del cementiri nuclear però que l'actual equip de govern 'no el vol al terme municipal'. També, recorda que el ple del Consell Comarcal ja es va pronunciar en contra de la infraestructura així com el Parlament, que va expressar l seu rebuig a instal·lar un magatzem d'aquestes característiques arreu del territori català.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.