Punt divers

Algunes cooperatives lleidatanes afectades pel temporal perdran la totalitat de la seva activitat en els propers dies

Algunes cooperatives del Segrià i la Noguera que estan incloses en la zona on el passat 1 d'agost va tenir lloc un fort temporal de vent i pedra perdran la totalitat o fins al 80% de la seva activitat en els propers dies segons ha constatat el responsable de fruites i hortalisses de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Ramon Sarroca. En aquest sentit, Sarroca ha dit que una de les mesures que s'estan estudiant per mirar de pal·liar aquesta situació és la d'establir contactes amb altres cooperatives de l'Estat o fins hi tot de l'estranger per tal de portar producte cap aquesta zona de Lleida i mirar de sufragar així la important caiguda de l'activitat.

Ramon Sarroca ha explicat que actualment s'està recollint fruita en algunes finques que es destinarà a la indústria així com que s'està retirant el producte malmès dels bancals per tal d'evitar la propagació de plagues. Això no obstant, ha alertat que en els popers dies o setmanes la caiguda de la producció a les cooperatives afectades pel temporal arribarà fins al 80% o fins hi tot la totalitat.Des de la FCAC s'està treballant per buscar solucions a aquesta problemàtica. Una d'elles seria la demanda de l'extinció del pagament de les quotes de la Seguretat Social per part d'aquestes cooperatives amb el personal fix, ja que el personal eventual no té aquest problema perquè treballa en funció del volum de feina. D'altra banda, la FCAC està preparant un document que s'adreçarà a les conselleries i on hi figurarà el percentatge de pèrdues en quilos pel que fa a l'amortització que patiran aquestes cooperatives.Una tercera mesura que s'està impulsant en aquest sentit ha estat demanar que es facin el més aviat possible els pagaments del Pla de reestructuració de cooperatives de l'any passat que havien d'estar pagats el passat mes de juliol i encara no s'han abonat. L'arribada dels diners d'aquests pagaments permetria disposar d'un mínim de caixa en aquestes cooperatives.Recordem que el passat 1 d'agost una tempesta de vent i pedra va afectar diferents punts del Segrià la Noguera ocasionant pèrdues de fins al 100% en cultius de fruita dolça i blat de moro. Els municipis més afectats van ser Gimenells i el Pla de la Font, Sucs, Benavent de Segrià, Torrelameu i Corbins, entre d'altres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.