Punt divers

Tres pobles del Solsonès organitzen la consulta independentista de forma conjunta

Els tres municipis de la Vall de Lord, al Solsonès, la Coma i la Pedra, Guixers i Sant Llorenç de Morunys, s'han posat d'acord per sumar esforços i organitzar de forma conjunta la consulta per la independència. Al capdavant de la iniciativa hi ha Acció Cultural de la Vall de Lord, una entitat més coneguda com el Casal l'Estaca, que va ser la promotora de les mocions als tres municipis. Ara, la plataforma La Vall de Lord Decideix ja està integrada per unes vuit entitats de les tres poblacions. L'objectiu de l'organització conjunta de la consulta és guanyar eficiència en tot el procés, encara que al final, les consultes es facin independentment a cadascuna de les poblacions.

Un dels promotors de la plataforma La Vall de Lord Decideix, Àngel Ollé, ha explicat que la consulta es durà a terme amb meses independents a cadascun dels municipis, però que es va decidir fer-ne una organització conjunta perquè 'som poca població', uns 1.300 habitants, i d'aquesta manera es podia treballar d'una forma 'més eficient'. El fet de treballar de forma conjunta ve donat també per la 'consciència de Vall' que hi ha entre els tres municipis del territori, amb uns trets característics que els fan diferents de la resta de poblacions solsonines, explica Àngel Ollé.La realització de les consultes compta amb el suport dels ajuntaments de La Coma i la Pedra i Guixers, dues poblacions amb majoria de govern de CiU on es va aprovar la moció per unanimitat. A Sant Llorenç de Morunys, on governa una formació independent vinculada al PSC a través de Progrés Municipal, la moció no va prosperar, tot i que Ollé no descarta que un cop es demostri l'ampli suport social al procés, el consistori es pugui replantejar aquesta postura si es fan alguns canvis en el redactat de la moció.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.