Punt divers

Suspenen temporalment la navegació a l'embassament d'Utxesa per la presència de larves del musclo zebra

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha constatat la presència de larves de musclo zebra a l'embassament d'Utxesa (Segrià). Per aquest motiu i donat que no hi ha estació de desinfecció s'ha suspès temporalment la navegació. Les mostres que es van portar a terme el passat 1 de juny durant la campanya del Programa de Prospecció i Detecció Precoç ja confirmaven la presència de larves del mol·lusc invasor en aquest punt. Un nou mostreig va confirmar el 12 d'agost aquest positiu, fet que ha comportat la requalificació de l'embassament, segons la normativa actual. Per això, la zona passarà a formar part del grup d'embassaments amb presència confirmada del musclo zebra.

Després de contrastar els primers resultats amb noves dades, la CHE ha comunicat la notícia a la Generalitat i a l'Agència Catalana de l'Aigua ja que la competència en el control de les espècies invasores és del Govern. A més a més, s'ha informat a l'empresa Endesa, propietària i responsable de l'explotació d'Utxesa i es comunicarà la nova situació als usuaris.La normativa actual de navegació amb motiu de l'expansió del musclo zebra així com la nova classificació d'embassaments de la conca de l'Ebre exigeix per als embassaments classificats del tipus C la desinfecció de qualsevol embarcació tant quan ha d'entrar a l'aigua com quan n'ha de sortir. Partint de la base que a l'embassament d'Utxesa no hi ha estació de desinfecció, la CHE ha suspès temporalment la navegació en aquest embassament fins que s'adeqüin les instal·lacions de desinfecció i el control d'accessos per evitar la propagació del musclo zebra.Actualment es continuen fent mostrejos intensius de l'estat larvari del musclo zebra que es repetiran durant els mesos d'estiu i sense que s'hagin trobat nous positius en altres masses d'aigua respecte dels resultats de l'any passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.