Punt divers

Els allotjaments rurals de les Terres de l'Ebre tanquen el pont al 80% d'ocupació gràcies a les reserves d'última hora

Tot i que les previsions confirmaven un 60% d'ocupació, i els més optimistes s'atrevien a remuntar fins al 70%, finalment les reserves d'última hora han fet que els allotjaments rurals de les Terres de l'Ebre tanquin el pont de la Puríssima amb nivells d'ocupació del 80%. Amb tot, l'èxit encara s'ha notat més a la zona interior de la Terra Alta, on municipis com Horta de Sant Joan i Arnes han penjat el cartell de complet. Així, malgrat la crisi i el fet que durant els caps de setmana d'hivern, a la zona del Delta de l'Ebre, el turisme sigui testimonial, la gent segueix sortint als ponts.

El president de l'Associació de Turisme Rural de les comarques de l'Ebre (Aturebre), Albert Hernàndez, ha avançat aquest dimarts a l'ACN les xifres d'ocupació amb les que, finalment, es tancarà aquest pont. Segons ha explicat, s'ha remuntat l'expectativa que es tenia dijous, i que situava l'ocupació al 60%, gràcies a les reserves d'última hora, i alguna nit sola que s'ha anat afegint. La majoria de turistes que s'arriben als allotjaments rurals de l'Ebre són de Barcelona.Però malgrat que el pont es tanqui amb xifres per sobre de les previsions, Hernàndez recorda que el sector està notant la crisi des de fa aproximadament dos anys ja que en ponts com aquest de la Puríssima era habitual estar al 100% d'ocupació. A més, la resta de caps de setmana fora de temporada d'estiu, la presència de turistes és pràcticament testimonial, a excepció de la zona dels Ports, on municipis de la Terra Alta estan penjant el cartell de complet molts caps de setmana. Una altra dada que es constata amb la crisi és el canvi de tendència a l'hora de fer les reserves. Així, segons explica Hernàndez, cada cop s'espera fins a darrera hora per a fer-la, i les estades són també més curtes. 'Abans un cap de setmana eren dos nits i ara ja ens hem acostumat a què sigui una', ha manifestat. Amb tot, el president d'Aturebre també ha assegurat que cada cop més es nota que 'la gent necessita sortir en ponts, ja que l'augment de trucades i les reserves en aquests dies no les tens en altres caps de setmana'.Un 70% a la Costa DauradaMalgrat que aquest pont de la Puríssima, molta gent opta per fer la seva primera sortida a la neu, l'ocupació hotelera a la Costa Daurada central se situa per sobre del 70%, segons les previsions de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda. Tot i que no tindran una xifra tancada fins a finals de setmana, es preveu que els nivells d'ocupació superin amb escreix els de l'any passat, ja que enguany hi ha menys places ofertades (8.569), ja que molts hotels no han obert.D'altra banda, cal tenir en compte la celebració a Salou (Tarragonès) de l'Spanish Open 2009 de balls esportius, un esdeveniment que cada any influeix positivament en l'ocupació als hotels de la zona, ja que els participants al torneig hi fan estada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.