Punt divers

La Plataforma per la Llengua dóna suport a una legislació que garanteixi el ple reconeixement de l'occità a l'Aran

La Plataforma per la Llengua, amb motiu de les compareixences al Parlament de Catalunya en relació amb la Llei de l'aranès, ha volgut manifestar al seu suport a una legislació que garanteixi el ple reconeixement de la llengua occitana a l'Aran. En aquest sentit, la plataforma va realitzar, aquest dimarts, un acte a la seu d'Òmnium Cultural a Barcelona, en el que van participar Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, Enric Garriga, del Cercle d'Agermanament Occitano-Català, o Martí Gasull, portaveu de la Plataforma per la Llengua. En l'acte, a més de demanar el reconeixement de l'occità, també es va sol·licitar que el nom de la llengua occitana aparegui en el títol de la llei.

En plenes compareixences al Parlament de Catalunya per la Llei de l'aranès, la Plataforma per la Llengua ha manifestat el seu suport a una legislació que garanteixi el ple reconeixement de la llengua occitana a l'Aran.Aquest dimarts, la plataforma va celebrar un acte a la seu d'Òmnium Cultural a Barcelona per reivindicar una llei que empari l'occità a l'Aran i que, a més, en el títol contingui el nom de la llengua occitana. En l'acte hi van participar Joan Solà, de l'Institut d'Estudis Catalans, Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural; Aureli Argemí, del CIEMEN; Ramon Sangles, de Llengua Nacional; Enric Garriga, del Cercle d'Agermanament Occitano-Català, i Martí Gasull, portaveu de la Plataforma per la LlenguaPer a la Plataforma per la Llengua, el suport al reconeixement oficial de l'occità es deu a que és una llengua germana del català i nadiua d'una part del territori sota administració de la Generalitat de Catalunya. A més, ha instat els polítics a ser els primers en assumir aquesta oficialitat. D'altra banda, tot i que la plataforma ha destacat la importància del la Llei de l'aranès, ha admès que hi ha certes mancances en el seu redactat.En cap moment s'obliga l'estat espanyol a utilitzar l'occità quan actua a l'Aran (com si que passa amb la Generalitat), no garanteix un canal de televisió i una ràdio en aquesta llengua i tampoc obliga els comerciants a retolar en occità. A més, la Plataforma per la Llengua ha recordat que és molt important, per l'elaboració de la llei, escoltar aquelles persones que emprenen normalment l'occità a la Vall d'Aran.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.