Punt divers

Entitats ecologistes del Penedès fan front comú i demanen que la zona no es converteixi en un 'contenidor logístic'

Diferents entitats ecologistes del Penedès s'han reunit aquest dimecres a l'Arboç (Baix Penedès) per determinar quines seran les accions que endegaran conjuntament per expressar la seva posició pel que fa al planejament territorial de la zona. Segons ha explicat un dels membres de la Plataforma No Fem el CIM, Pau Batlle, l'assemblea s'ha centrat en el desenvolupament econòmic del territori i, al mateix temps, en defensar que les diferents infraestructures que es desenvolupin a la comarca siguin el màxim de respectuoses amb el medi ambient, evitant així que la zona es converteixi en un 'contenidor logístic'. De cara al pròxim diumenge a la tarda hi ha prevista una mobilització en defensa del territori.

A banda de la trobada d'aquest diumenge, Batlle ha explicat que també tenen prevista una nova acció de cara al 18 d'abril, quan les entitats han organitzat una passejada pel terreny agrícola on es vol ubicar el Centre Integral de Mercaderies (CIM), per denunciar l'afectació que aquest tindria sobre el paisatge agrícola.Batlle ha explicat també que de cara a inicis del mes de maig, les diferents plataformes ecologistes han preparat una jornada de debat per posar damunt de la taula les diferents vies de desenvolupament econòmic de la comarca.Pau Batlle ha destacat la importància de mantenir el territori buit i aprofitar el paisatge agrícola, i no optar per un paisatge 'ple de naus logístiques'. Segons el membre de la Plataforma, els plans territorials aprovats pel Govern permeten l'impuls d'un model 'on el Penedès és un corredor on es pot fer el que es vulgui', i ha citat a tall d'exemple l'autovia A-7. 'El mateix Ministeri de Medi Ambient està en contra d'aquesta obra, el que caldria fer és aprofitar l'actual AP-7', ha manifestat.A banda de la Plataforma No Fem el CIM, altres agrupacions d'ecologistes del Baix i l'Alt Penedès han donat suport a l'acte d'aquest dimecres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.