Punt divers

Els grups de l'oposició de Moià participaran en una comissió per controlar les finances municipals

L'oposició de Moià (Bages) participarà en la comissió que farà el seguiment del pla de sanejament municipal. ERC i el PSC, grups a l'oposició, demanaven participar-hi per la 'delicada' situació econòmica en la què consideren que es troben les finances municipals. El regidor d'ERC, Ramon Crespiera, considera que els comptes del 2008 que ha fet públics l'equip de govern 'aprofundeixen' en una situació 'molt negativa' que s'acumula en els darrers anys. L'alcalde, Josep Montràs (CiU), admet que el dèficit del 2008 és 'elevat' però ho justifica per raons tècniques: 'No vam poder materialitzar les operacions de finançament que recomanava el pla de sanejament aprovat a l'octubre'.

L'alcalde de Moià diu que aplicant aquests criteris els 8,4 MEUR acumulats s'haguessin pogut quedar en 0,5 MEUR. Montràs és conscient que amb la situació econòmica actual cap ajuntament passa per 'un bon moment' i admet que en determinats moments s'han fet 'més coses de les que potser podíem fer'. Montràs diu que amb les mesures aplicades és 'reduiran notablement' els interessos bancaris que paga l'Ajuntament fet que 'juga a favor' del consistori. També admet que en diverses partides com les festes s'hauran d'estrènyer el cinturó. Tot i això l'alcalde moianes diu que no té cap dubte que l'Ajuntament 'se'n sortirà' de la situació econòmica actual. Respecte la creació d'aquesta comissió de comptes amb la participació de l'oposició Montràs diu que servirà perquè estigui 'més informats' i els dos grups 'hi puguin aportar alguna cosa'. L'alcalde però minimitza la importància d'aquest organisme.La visió de l'oposició Segons explica Crespiera els comptes del 2008 mostren que l'Ajuntament de Moià ha fet en els darrers anys una 'fugida endavant' al estil dels 'pelotazos urbanístics' només basat en un creixement 'irreal'. Segons ha explicat el regidor de l'oposició els números entregats pel govern municipal aquest dijous en un ple extraordinari mostren un dèficit municipal 8,4 MEUR que al 2008 es va ampliar en 1,5 MEUR tot i que havia de ser un exercici de 'més austeritat'. Entre els dèficits acumulats de l'Ajuntament, l'empresa pública Moià Futur i l'endeutament a llarg termini, segons el regidor republicà, la xifra acumulada pot arribar als 21 MEUR.El regidor de l'oposició ho considera 'desmesurat' per a una població de 5.700 habitants. Crespiera considera que el pla de sanejament que actualment s'està elaborant arriba tard perquè amb la situació econòmica actual 'no es troben recursos bancaris' per poder refinançar el deute acumulat. Un estudi fet per la Diputació de Barcelona recomanava fer aquest refinançament d'aquest deute a 20 anys vista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.