La víctima té un atac de nervis i no reconeix el segon violador de l'Eixample

La fiscalia manté la petició d'un any de presó per a Singul per l'intent d'abús sexual dins d'un tren

«Innocent, innocent.» Així es va declarar ahir Alejandro Martínez Singul, el segon violador de l'Eixample, quan es dirigia al jutjat penal número 16 de Barcelona. L'acusat va arribar a la sala de vistes ocultant-se la cara amb un passamuntanyes negre i, abans d'entrar al jutjat, va haver d'obrir-se pas entre l'eixam de periodistes que l'esperaven al passadís.

Singul, que té 42 anys, està ara en llibertat provisional, però ha passat pràcticament la meitat de la seva vida empresonat. El maig del 2007 va abandonar les presons catalanes sense estar rehabilitat, malgrat que hi va passar setze anys tancat. Després de ser excarcerat, va marxar a la Catalunya del Nord i, quan encara no havia passat ni un mes, va ensenyar els genitals a una nena de 8 anys. Llavors va marxar precipitadament a Cardedeu i es va instal·lar a casa de la seva parella, on els Mossos el van detenir un any després. El setembre passat, va admetre els fets davant d'un tribunal de Perpinyà, que el va condemnar a dotze mesos de presó (dels quals n'ha complert nou).

Els comptes pendents de Singul amb la justícia, però, no es van acabar aquí. Arran de la seva detenció, que va ser seguida pels mitjans de comunicació, una dona el va reconèixer com l'home que el 29 de maig passat va masturbar-se davant d'ella dins d'un tren i va intentar tocar-li els genitals. La víctima, que va demanar declarar protegida per una mampara, va reviure ahir aquests fets durant el judici, que es va celebrar a porta tancada a petició de les parts. En la seva declaració, la dona va relatar també que va clavar una bufetada al passatger i que aquest va intentar baixar del tren a l'estació d'Arc de Triomf. Llavors, van forcejar i ella va caure del tren a l'andana. Uns dies després, va reconèixer Singul a la televisió i el va denunciar. Ahir, però, els nervis la van trair i va ser incapaç de mirar a la cara l'acusat, a qui ja havia identificat amb dubtes durant una roda de reconeixement.

El segon violador de l'Eixample, per la seva banda, va negar que aquell dia fos al tren, ja que vivia a Cardedeu i, segons va dir, només viatjava a Barcelona el primer dimecres de cada mes –el dia dels fets era dijous– per participar en una teràpia d'alteracions sexuals. Tot i així, la fiscalia va mantenir la petició d'un any de presó per a Singul, a qui acusa d'un delicte d'intent d'abús sexual i d'una falta de lesions. Caldrà veure ara quina és la decisió de la jutgessa, que podria tornar a enviar el violador a la presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.