Punt divers

El Segrià inaugura l'ampliació del dipòsit de residus de Montoliu amb la vista posada a la nova planta de triatge

L'ampliació del dipòsit controlat de residus de Montoliu s'ha inaugurat oficialment aquest divendres amb la presència del president de Consell Comarcal del Segrià, Ricard Pons, l'alcalde de Montoliu, Daniel Farré, i la directora de l'Agència Catalana de Residus, Genoveva Català, entre d'altres. Durant l'acte, Pons ha destacat que acabada l'ampliació dels vasos 6 i 7 l'objectiu més proper de l'ens comarcal és la construcció de la planta de triatge, 'ja que permetrà incrementar la vida útil del dipòsit en 22 anys més'. Català ha remarcat que el centre serà un referent modèlic en la gestió dels residus municipals a la zona.

De moment els dos nous vasos inaugurats aquest divendres permetran incrementar la vida útil del dipòsit en més de vuit anys. Les obres s'han executat seguint criteris de sostenibilitat com l'aprofitament d'àrid reciclat per una bona part de les unitats d'obra com per exemple la estabilització de camins perimetrals al dipòsit, la implantació d'una zona ambiental, i l'execució de mesures per disminuir l'impacte paisatgístic, com són la plantada d'arbres al perímetre del centre. Alhora, s'han executat millores en l'asfalt de camins i en l'enjardinament dels municipis pròxims al centre.El president del Consell Comarcal del Segrià ha destacat que les millores ambientals directes que comportarà aquest nou equipament serviran per reduir l'espai ocupat pels residus en un 50% així com l'impacte paisatgístic, les emissions de biogàs a l'atmosfera, la presència d'ocells a la zona, els olors i el nombre de volàtils. D'altra banda, també ha remarcat que la planta de triatge també ajudarà a crear nous llocs de treball directes i indirectes.Per la seva part, la directora de l'Agència Catalana de Residus, Genoveva Català, ha destacat que la Generalitat té la voluntat de finançar instal·lacions eficients i modernes per tal d'aconseguir el màxim d'aprofitament de residus i que en aquest cas la Planta de Montoliu serà un referent modèlic a la zona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.