Punt divers

Demanen vint anys de presó per a l'acusat d'assassinar la parella cremant-la a Calonge el 2006

El fiscal demana vint anys de presó per a Miguel S. G., acusat de ruixar amb un producte inflamable la seva parella i calar-li foc. La dona va morir hores després a l'hospital. Els fets van passar el 8 d'octubre del 2006 en un apartament de Calonge (Baix Empordà) on convivia la parella. A banda de l'acusació d'assassinat, el fiscal també li imputa un delicte d'avortament perquè en el moment dels fets la dona estava embarassada. L'acusat també es va fer cremades en més d'un 40% del cos. La defensa sosté que l'incendi es va produir de forma fortuïta i l'home va quedar ferit perquè va intentar salvar-li la vida a la seva parella. Per això, demana que l'absolguin.

És previst que els fets arribin a l'Audiència de Girona el novembre en un judici on un tribunal popular haurà de decidir si l'acusat és o no culpable. Segons les conclusions provisionals del ministeri fiscal i de l'advocat de l'Estat, la parella es va conèixer entre finals del 2005 i principis del 2006 i van iniciar una relació sentimental. Llavors, ella es va quedar embarassada i van decidir anar a viure junts a un apartament de lloguer a Calonge. Els fiscal sosté que cap a dos quarts d'onze de la nit del 8 d'octubre l'acusat va ruixar la dona amb gasolina o una altra substància inflamable i li va calar foc. Segons el fiscal, ho va fer 'amb la finalitat d'acabar amb la seva vida'. Com a resultat de l'agressió, la dona va patir cremades de segon i tercer grau al 97% del cos. La dona va morir l'endemà a l'hospital com a conseqüència d'una insuficiència renal aguda. 'L'acusat va actuar sabent que la forma d'atac suposar per a la dona un plus de patiment innecessari', argumenta la fiscalia que detalla que, durant les hores d'agonia abans de morir, la víctima va poder prendre consciència de la gravetat de la seva situació. El fiscal també considera que l'acusat sabia que amb aquesta agressió provocaria la mort 'irremeiable' del fetus. Per aquest motiu, la fiscalia i l'advocat de l'Estat demanen vint anys de presó per l'acusat per assassinat, un delicte d'avortament, un delicte d'incendi i un altre de danys pels desperfectes que va provocar al pis on vivien de lloguer. També reclama que pagui 16.540 euros al propietari del pis pels desperfectes i indemnitzi la mare de la víctima amb 120.000 euros i als tres fills de la dona amb 600.000 euros. Intentar salvar-li la vidaLa versió que la defensa porta a judici és totalment oposada al de la fiscalia i l'advocat de l'Estat. L'advocat de la defensa, Benet Salellas, sosté que l'incendi al pis es va produir de manera fortuïta. Salellas ha detallat que l'acusat argumenta que, quan es va produir el foc, va intentar apagar les flames del cos de la noia amb la voluntat de salvar-li la vida. Segons el lletrat, aquest és el motiu pel qual l'acusat també va patir cremades en el 42% del cos 'amb greus lesions a la cara, el cos, extremitats superiors, inferiors i tronc'. La defensa apunta que tot i que la parella havia decidit conviure, la dona mantenia relacions sexuals amb terceres persones. A més, afegeix que el dia dels fets l'acusat havia estat consumint alcohol des de les cinc de la tarda fins a dos quarts d'onze en un bar de Calonge. Segons el lletrat, els pèrits seran claus durant el judici per mirar d'esclarir quin va ser l'origen de l'incendi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.