Punt divers

L'incendi agrícola de prop de Vilanova de l'Aguda ja ha cremat 160 hectàrees

L'incendi que crema des de la una del migdia d'aquest divendres a Cabanabona (Noguera) ja ha cremat 160 hectàrees de vegetació majoritàriament agrícola, 140 de conreus i la resta de matolls, segons han informat els Bombers de la Generalitat. El foc, al terme municipal de Cabanabona i no Vilanova de l'Aguda tal com apuntaven les primeres informacions, ha obligat a activar una trentena de dotacions terrestres i nou mitjans aeris. Aquest divendres a la tarda, els efectius dels Bombers han pogut parar la propagació de la cua i el cap de l'incendi, i estan centrant esforços en els flancs on encara hi ha punt inestables, especialment el flanc esquerra.

En les tasques d'extinció també col·laboren efectius del Cos d'Agents Rurals, de les ADF de la zona i dels Mossos d'Esquadra.La Direcció General de Protecció Civil manté activada la fase d'alerta del Pla especial d'emergències per incendis forestals a Catalunya (Infocat). Així mateix, tal com s'ha fet aquest divendres, per demà dissabte el Govern manté la prohibició de fer ús de maquinària agrícola durant les hores de major calor, entre les dues i les cinc de la tarda) a les comarques on hi ha un alt risc d'incendi.Aquest és el segon incendi en tan sols 24 hores a la zona. Aquest dijous, un foc a Vilanova de l'Aguda, va cremar 43 hectàrees, de les quals un 56% eren de massa forestal i la resta agrícola. L'incendi ha quedat controlat aquest divendres al matí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.