Punt divers

El centre de diàlisi de Tremp començarà a funcionar al juny

Les obres del centre de diàlisi que s'està construint al costat de l'Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp, començarà a funcionar al mes de juny, segons el gerent de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, Victorià Peralta. Aquest centre donarà cobertura a les comarques del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça. 'No hi ha massa crítica però s'ha fet per garantir la qualitat de vida als pacients que hi ha' ha dit Peralta. Periòdicament, d'aquesta zona, s'han de desplaçar fins a Lleida unes quinze persones per fer el tractament de la diàlisi. El cost d'aquesta obra és de 1,3 milions d'euros i el funcionament anual serà d'uns 775.000 euros.

Victorià Peralta ha explicat què els pacients crònics han d'anar tres vegades per setmana a Lleida per fer diàlisi. Aquests centre donarà assistència als pacients dels Pallars i la Ribagorça i d'aquesta manera s'evitaran constants desplaçaments de pacients. 'Faran la mateixa diàlisi que feien a Lleida, amb la mateixa qualitat, però evitant molts quilòmetres', ha explicat Peralta. Peralta ha dit que al Pirineu hi ha 70.000 habitants i que per massa crítica aquest servei no es pot justificar però que per garantir la equitat pels pacients i la seva qualitat de vida si que té raó de ser si solament es mires el punt de vista d'explotació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.