Punt divers

L'empresa Boí Taüll presenta un expedient de regulació que afecta a 16 treballadors

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha fet públic que l'empresa Boi Taüll S.A ha presentat aquest dilluns un expedient de regulació que afecta a 16 llocs de treball dels 70 que l'empresa té; 13 són d'hostaleria al Pla de l'Ermita (Taüll) i 3 de la central de reserves de Barcelona. Manuel Romero, president del comitè d'empresa, ha dit que fa un mes que s'estava negociant amb l'empresa que en un principi proposava un expedient que afectava a 50 treballadors. L'empresa els proposava passar de fixes, a fixes discontinus. El que suposava passar de treballar un any a sis mesos sense rebre cap tipus d'indemnització. Una part va acceptar voluntàriament. L'empresa Boi Taüll te 77 treballadors fixes.

Manuel Romero, president del comitè d'empresa de l'estació d'esquí de Boi Taull, ha explicat la proposta del sindicat per no haver de reduir la plantilla. Romero ha dit que en època de primavera i tardor dels sis hotels que tenen al Pla de l'Ermita en funcionen tres amb una ocupació del 30 al 40%. Romero explica que plantegen obrir-ne solament un i que estigui al 100% i que els treballadors es traslladin tots en un sol hotel i se'ls tingui com personal fix.Romero ha explicat que lluitaran perquè es salvin els màxim de llocs de treball possibles i que no acceptaran, en cas d'acomiadaments que se'ls indemnitzi amb 20 dies per any treball. Romero ha dit que es lluitarà per aconseguir-ne 45.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.