Punt divers

Les Cabanyes arranja un camí rural amb un sistema innovador respectuós amb l'entorn

L'Ajuntament de les Cabanyes (Alt Penedès) han arranjat un camí rural mitjançant un sistema pioner d'asfaltatge respectuós amb l'entorn i que s'integra en el paisatge. La tècnica, que només s'ha utilitzat al municipi de Bonastre (Baix Penedès) i a uns municipis de Lleida, consisteix en mesclar vint centímetres de terra original amb dos compostos, un de líquid i un de sòlid, que garanteixen la compactació del terreny. El principal avantatge del sistema és que no té l'impacte visual que té el formigó, dura molts anys, no apareixen esquerdes tot i que hi poden circular tot tipus de vehicles, fins i tot els més pesats, i no requereix cap tipus de manteniment.

El sistema, que permet que la morfologia del camí no quedi alterada com passaria si s'asfaltés, s'ha aplicat en un camí d'un quilòmetre de longitud que va des de les Cabanyes fins al bosc del Martí i que, bàsicament, és per a vianants i per a vehicles agrícoles.Gràcies a aquesta tècnica, s'ha pogut asfaltar el camí i evitant que xoqués amb els criteris de la Carta del Paisatge.Davant dels bons resultats aconseguits, l'alcalde de les Cabanyes (Alt Penedès), Francesc Olivella, ha explicat a l'ACN que optaran per aquest tipus de tècnica si han d'asfaltar nous camins. A més, l'ajuntament ho ha traslladat al Consell Comarcal de l'Alt Penedès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.