Punt divers

Gósol s'inspira en la genialitat de Picasso per convocar el primer Concurs Mundial d'Espantaocells

El Grup de pintors Verdaguer7 reivindica aquest dissabte la importància de Gósol en la trajectòria artística de Picasso i ho fa amb tot un seguit d'actes que tenen com a finalitat estimular la creació. Del programa destaca la convocatòria del primer Concurs Mundial d'Espantaocells. Segons un dels organitzadors de l'esdeveniment, el pintor Joan Ferrer, es tracta d'imitar la genialitat de Picasso convocant una iniciativa que sigui única i original. Durant la jornada també es construirà un gran mural amb caixes de cartró decorades amb cares. Tot plegat té com a finalitat recordar que Picasso va ser a Gósol l'any 1906 i que hi va pintar 86 quadres d'una importància cabdal en la seva etapa cubista.

Picasso va fer una estada a Gósol entre els mesos de maig i agost de l'any 1906. Hi va anar acompanyat de la seva parella Fernande Olivier amb l'objectiu de recuperar-se d'una malaltia. Es va establir a Cal Tampanada, l'única fonda del poble, situada a la plaça Major. Va ser durant aquesta estada que la seva obra va incloure el predomini dels colors ocres i també quan va portar el cubisme a l'extrem. De les pintures que va fer mentre era a Gósol destaquen 'El tinent' i 'La dona dels pans'. Malgrat això, Gósol no és tan conegut com Horta de Sant Joan en la trajectòria de Picasso, explica l'artista Joan Ferrer, president del Grup de pintors Verdaguer7. Ferrer explica que no s'entén que tot i haver-hi fet fins a 86 quadres cabdals en el cubisme picassià, el municipi no tregui més rendiment del pas de l'artista.Amb aquest objectiu fa uns anys que el Grup de pintors Verdaguer7 organitza una activitat a Gósol relacionada amb la figura de l'artista. Es tracta, explica, de fer activitats que siguin 'originals' com ho era l'obra de Picasso. Així, a banda d'una mostra de pintura, un mercat d'art, una vetllada musical, un sopar i una tertúlia entre artistes, aquest any es construirà un mural de dotze metres d'amplada amb capses que podran pintar totes les persones que vulguin participar en l'activitat.Del programa destaca també el primer Concurs Mundial d'Espantaocells, una iniciativa que segons Joan Ferrer ha despertat 'un interès inaudit', perquè no se'n coneix cap altre. L'organització posarà unes estructures de canyes perquè tots els participants guarneixin com vulguin el seu propi espantall. El guanyador sortirà d'una votació popular.Un dels organitzadors de l'esdeveniment, Josep Maria Puig, explica que la finalitat de l'activitat és implicar i afavorir la participació del màxim de gent per reivindicar la importància de Gósol en l'obra de Picasso. Segons Puig, el poble aprofita poc haver acollit un personatge de tanta importància durant uns mesos. Actualment, a Gósol hi ha un petit museu que només obre els dissabtes, diumenges i festius i tots els dies durant l'agost. Aquest petit museu, que el consistori vol ampliar, fa referència a la història del poble i a l'estada de Picasso al municipi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.