Punt divers

Les Garrigues, la Noguera, el Pla d'Urgell i Lleida estrenen 50 noves expedicions de transport públic

Les comarques de les Garrigues, la Noguera, el Segrià i el Pla d'Urgell han posat en marxa aquest dimarts el Pla de millora del transport per carretera entre setanta municipis de les tres comarques i la capital de Ponent. El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha creat 53 noves expedicions en la primera fase d'aquesta actuació inclosa al Pla de Transport de Viatgers de Catalunya 2008-2012. A més d'aquests augments de la freqüència, totes les noves rutes i les que ja existien s'inclouran a partir de dilluns al sistema tarifari integrat de l'ATM de Lleida, acció que beneficiarà un nou àmbit de 95.926 habitants, afegint-se als veïns del Segrià i part de la Noguera.

Aquest dimarts, el director general del Transport Terrestre de la Generalitat, Manel Villalante, ha presidit la ruta inaugural que s'ha fet entre les Borges Blanques, Mollerussa i Balaguer, acompanyat de nombrosos alcaldes i regidors, representants dels Consells Comarcals, i els responsables de l'ATM de Lleida. El Pla ha previst 16 noves expedicions entre les capitals de les Garrigues, el Pla d'Urgell i la Noguera, i 15 nous viatges entre aquestes ciutats i Lleida. També s'han creat 17 noves expedicions entre municipis de les tres comarques, i algunes connexions amb ciutats com Lleida i Tàrrega: Almenar-Balaguer, Balaguer-Ponts, Agramunt-Balaguer, Castelldans-Lleida, L'Espluga Calba-Lleida, Tàrrega-Balaguer. El Pla inclou a més cinc nous viatges entre Albesa i Lleida. El 27 de juliol ja es van posar en servei 6 noves expedicions al Segrià entre Santa Maria de Gimenells i Lleida, i Raïmat i Almacelles. Les noves expedicions han estat dissenyades per garantir l'accés amb transport públic a totes les poblacions i coordinar el servei amb els horaris del ferrocarril, en especial els trens d'alta velocitat que paren a l'estació de Lleida-Pirineus. La segona fase d'implantació del Pla de millora del transport per carretera en aquestes comarques de Ponent s'aplicarà encara sense termini en els propers mesos. Aquesta part de l'actuació suposarà la creació i millora de serveis de caràcter més local i suburbà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.