Punt divers

Montserrat Tura afirma que la mediació és un sistema de 'reeducació' i no de 'resolució' de delictes

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha signat, aquest dimecres, un conveni amb l'Ajuntament de Masquefa per la posada en marxa del Servei d'Informació Mediadora. Aquest servei informarà als ciutadans dels avantatges de la mediació com a eina de resolució de conflictes. Tura ha afirmat que la mediació pretén 'resoldre' els conflictes de manera més 'fàcil', 'estalviant' diners i que les resolucions són 'més acceptades' per les parts. Tura ha afegit que s'utilitza la mediació com a sistema de 'reeducació' de delictes però no de 'resolució' perquè la responsabilitat criminal s'ha de resoldre 'sempre' davant dels tribunals. El percentatge d'èxit de les mediacions és d'un 70%, segons Justícia.

La consellera de Justícia ha destacat la importància que els mediadors siguin persones que han rebut una formació 'especialitzada' com ara advocats, psicòlegs o sociòlegs, per la complexitat de la feina. Si s'aconsegueix que la llei de mediació 'triomfi', ha expressat Tura, s'haurà fet un 'pas endavant' en una societat 'tecnificada' i 'moderna'. La consellera ha afirmat que s'ha d''aconseguir' que una part dels conflictes que es generen no acabin davant del tribunal de justícia sinó que vagin per la 'via de la reflexió'. Fins el mes de juliol d'enguany, els convenis que se signaven es limitaven a temes familiars. A partir de la signatura el 22 de juliol, de la Llei de mediació en l'àmbit privat, s'amplien els àmbits d'ús per gestionar conflictes sorgits de la convivència ciutadana, social i d'altres de caràcter privat. Montserrat Tura ha explicat que en el tema conjugal, les separacions en què s'ha produït un procés de mediació, 'més del 62%' han acabat en 'mutu acord'. Segons la consellera, els pactes de mutu acord es compleixen més sovint que aquells que van al jutjat i s'imposa una solució.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.