Punt divers

Escolars de Mollerussa comencen a rebre la 'motxilla viatgera' carregada de llibres per incentivar-los a la lectura

Escolars des de P3 fins a 2n de cicle inicial de la capital del Pla d'Urgell han començat a rebre aquest divendres la 'motxilla viatgera' amb material divers adaptat per a cada edat que té per objectiu incentivar-los a la lectura. La iniciativa, que és el segon any que es repeteix i s'emmarca dins el programa Mollerussa Municipi Lector, compta amb 40 motxilles viatgeres que cada alumne podrà emportar-se a casa seva durant una setmana. Des que s'ha implantat el projecte Municipi Lector, que l'any passat va desplegar una vintena d'activitats, la Biblioteca de la ciutat ha duplicat el préstec infantil.

La 'motxilla viatgera' s'ha començat a repartir aquest divendres als alumnes d'Infantil i Primària del CEIP Ignasi Peraire, però al llarg del dia també està previst que arribi a la resta de centres escolars de la capital del Pla d'Urgell. Els escolars han rebut de bon grat aquesta motxilla i alguns ja l'esperaven després que l'any passat s'iniciés el projecte. Entre el material que inclouen hi ha publicacions Abadia de Montserrat i Cavall Fort. Així mateix, també s'estan lliurant 175 'Quaderns lector' per als nens que han començat primer amb un seguit de fitxes on puguin expressar els seus sentiments envers una lectura o recollir les signatures dels escriptors i il·lustradors que han conegut.Pel que fa a les dades recollides per la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa, des que es va iniciar el projecte de motivació a la lectura Municipi Lector, durant el primer trimestre de 2008 hi havia 718 usuaris de préstec infantil registrats, el primer trimestre de 2009 però, se'n van comptabilitzar 1470. Aquest programa, esta impulsat pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil que al llarg del passat curs va desplegar prop d'una vintena d'activitats amb l'objectiu de promoure el gust per la lectura entre els infants.En aquest sentit, el programa té un període d'implantació de cinc anys, compta amb la implicació tant de l'ajuntament, a través de les Regidories d'Educació i de Cultura, com també de tota la comunitat educativa i de les AMPA.Una altra de les dades destacades de l'avaluació és l'èxit de l'acció 'Visitem la biblioteca', que consisteix en visites guiades d'escolars a la biblioteca per tal de rebre informació sobre l'organització del servei i alhora fer activitats relacionades. En aquest sentit, es va passar de zero vistes el primer trimestre del 2008 a 11 visites amb la participació de 270 escolars al primer trimestre de 2009. Així mateix, i en aquesta línia, si en el primer període referit el préstec infantil suposava un 24% del total amb la implantació del Municipi Lector ha passat a ser del 41%.Altres activitats que es repetiran serà donar un nom a cada classe relacionat amb personatges de contes, es potenciarà 'l'Aniversari lector' i el 'Comencem el dia llegint' consistent en fer cada matí a primera hora deu minuts de lectura lliure abans d'iniciar la tasca escolar prevista. També es continuarà amb les visites d'autors als centres escolars i es farà un taller sobre com explicar contes. Totes aquestes activitats se sumaran a les que ja es venen fent des de fa uns anys a través de la Biblioteca i el Saló del Llibre Infantil i Juvenil, L'Hora del conte, el Cicle d'Autors o diferents presentacions de llibres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.