Punt divers

Els pobles de Lleida afectats per l'AP-2 comencen a cobrar les bonificacions de l'IBI que fins ara se'ls havia negat

Tarrés (Garrigues) i Sudanell (Segrià) han estat els primers pobles de Lleida en cobrar els diners que els pertoquen de l'Impost de Béns Immobles (IBI) per l'ocupació que fa del seu terme municipal l'autopista AP-2. L'estat aplica a aquest impost una bonificació del 90% que els ajuntaments han deixat de cobrar en tots aquests anys. La reivindicació ha acabat als tribunals en favor de la Diputació de Lleida, qui s'ha personat per defensar el dret dels ajuntaments a ser compensats. Els tretze municipis afectats de Lleida rebran en total 3,7 milions d'euros per l'IBI del 2003 al 2007, si es resolen alguns punts pels termes més grans. També queda pendent la resolució del 2008 i 2009.

Després d'anys d'acollir l'autopista de peatge als seus termes municipals, els ajuntaments afectats han guanyat la batalla, encapçalada per la Diputació de Lleida, i han començat a cobrar la part que els toca. Tot i això, només rebran la compensació des del 2003, ja que els anys anteriors han prescrit. La població de Tarrés va ser la primera en cobrar la part de l'IBI que l'estat havia bonificat a l'autopista. En concret 106.810,06 euros que aquest poble té a lliure disposició. Sudanell ha cobrat 115.044,80 euros fa dues setmanes, i ara ja pensa en invertir-los.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.