Punt divers

L'Ajuntament de Mollerussa vol recuperar l'espai natural del Salt del Duran

L'Ajuntament de Mollerussa votarà el pròxim Ple de dijous, el treure a licitació la rehabilitació i posada en funcionament de l'aprofitament hidroelèctric del Salt del Duran a través d'una concessió de domini públic. L'objectiu és fer-hi un seguit d'obres de millora per recuperar aquest espai natural com a zona d'esbarjo per als veïns de Mollerussa. El servei tècnic de l'Ajuntament va redactar un projecte, aprovat en junta de govern amb actuacions valorades en 330.666 euros. El projecte inclou la rehabilitació dels murs, el recinte, canals, brolladors, camins, passos i plataformes, i rehabilitar l'edificació de la sala de màquines i la casa del guarda per fer-les visitables.

Altres millores que s'hi faran, seran la instal·lació i adequació de les escales i mobiliari urbà com ara papereres, contenidors i lluminàries. Amb aquestes millores es vol recuperar el Salt del Duran com un espai d'oci i esbarjo pels veïns de Mollerussa. Ja fa anys que la zona presenta un estat de considerable degradació tot i que és molt freqüentada per la gent que fa bicicleta o footing a la capital del Pla d'Urgell.Al Ple de l'Ajuntament també es debatrà l'aprovació del document notarial relatiu a la donació de béns immobles dels germans Freixes Badia a favor de l'Ajuntament de Mollerussa. Es tracta d'una donació valorada en 303.957 euros amb la condició que la finca es destini a usos socioculturals en benefici de la ciutat amb un termini de trenta anys i que l'Ajuntament adeqüi la segona planta de l'edifici com a habitatge pels dos germans en un termini màxim de dos anys des de la signatura del document notarial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.