Punt divers

Reforcen els treballs de l'equip de seguiment dels óssos a la Val d'Aran

El Ministeri de Medi Ambient ha entregat aquest dimecres material de muntanya i un vehicle 4x4 per a l'equip de dues persones encarregades de fer un seguiment dels óssos a la Val d'Aran. Així mateix, ha presentat al Consell General d'Aran un projecte de seguiment dels óssos, amb vigència de dos anys però amb l'objectiu de prorrogar-lo més enllà. D'aquesta manera, es reforça l'activitat de suport i control dels plantígrads a les muntanyes araneses. L'equip dóna un suport tècnic, basat en l'elaboració d'itineraris i en el desenvolupament de mesures de seguiment i prevenció, i un suport ramader, que consisteix en ajudar als pagesos, en activitats com el barratge del bestiar en els corrals ramaders.

Els agents, que col·laborin amb els guardes de Medi ambient del Consell General, fan seguiments directes, per mitjà dels óssos marcats amb chip, i seguiments indirectes, seguint rastres i esclaus que puguin determinar el pas de l'ós a la zona.La constitució d'aquest equip és fruit de la demanda del Consell General d'Aran per vigilar les muntanyes de la presència de l'ós. En col·laboració amb el Consell i la Generalitat, el ministeri de Medi ambient ha constituït dos grups específics, un a Pallars Sobirà i un altre a la Vall d'Aran.D'altra banda, el Departament de Medi ambient i Pagesia del Govern aranès no té constància, fins al moment, que cap ós hagi començat la hibernació a Aran, a diferència de la temporada passada, quan es van registrar dos exemplars. El nombre d'atacs als ramats aranesos ha disminuït sensiblement en els dos anys d'ençà de l'agrupació de les ovelles i cabres en Montoliu (Unha i Bagergue). Així mateix, el Govern aranès té previst situar nous barratges més alts per protegir els aixams dels atacs de l'ós.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.