Punt divers

Un fuita fortuïta vessa 280 metres cúbics de salmorra a Sallent

Una fuita fortuïta de salmorra ha provocat el vessament de 280 metres cúbics de dissolució al riu Llobregat, seu pas per Sallent (Bages). El vessament s'ha produït al voltant d'un quart de quatre de la tarda en trencar-se un col·lector, segons el Departament de Medi Ambient i Habitatge. Tècnics de l'Agència Catalana de l'Aigua i de l'empresa explotadora del col·lector, Agbar, s'han desplaçat fins a la zona per avaluar l'impacte del trencament, han aixecat acta dels fets i han fet les comunicacions pertinents al CECAT i a l'Ajuntament de Sallent. Durant aquest dimarts, es recull la salmorra dipositada a terra, mentre que aquest dimecres al matí, s'excavarà el terreny per tal de reparar la fuita.

El titular de la gestió del col·lector ha activat el protocol d'actuació davant incidències per tal de reparar-lo i restituir la qualitat al medi en el mínim temps possible.Durant aquest dimarts, es recull la salmorra dipositada sobre el terreny amb camió cisterna i aquest dimecres al matí procediran a excavar el terreny per tal de reparar la fuita. Segons les darreres informacions, s'han vessat al voltant d'uns 280 metres cúbics de salmorra afectant la zona humida de la Corbatera.Les conductivitats mesurades al riu Llobregat a la zona del trencament són de 1.200 microsiemens, les mateixes que aigües amunt, raó per la qual no es preveuen afectacions al riu Llobregat. Tot i així, s'han detectat conductivitats més elevades en la zona humida de la Corbatera, amb concentracions de clorurs al voltant de 4.000 microsiemens. D'altra banda, s'ha sol·licitat al gestor del col·lector que tingui preparat un sistema per, un cop finalitzada la reparació del col·lector, bombar aigua del riu per diluir i baixar la conductivitat de la zona humida i baixar la concentració de clorurs de les terres afectades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.