Punt divers

L'advocat d'un dels detinguts per l'incendi d'Horta presenta un recurs davant l'Audiència contra la presó provisional

El despatx Fornós Advocats, que porta la defensa de Juan Antonio Paz, un dels dos detinguts com a presumptes autors de l'incendi d'Horta de Sant Joan (Terra Alta), ha presentat un recurs d'apel·lació davant l'Audiència Provincial de Tarragona contra la interlocutòria de la jutgessa de Gandesa que manté la presó provisional de l'imputat. El lletrat titular del despatx, Josep Enric Fornós, ha explicat a l'ACN que el recurs reitera la petició de llibertat sense fiança, o subsidiàriament llibertat amb fiança, del seu client, basant-se en els fets que Paz no va ser l'autor material del foc ni de les fotografies fetes quan es va iniciar, i que va ser ell qui va avisar a emergències en propagar-se el foc.

L'advocat de Paz preveu que l'Audiència de Tarragona resolgui el recurs d'apel·lació en un termini d'uns tres mesos.Tal com ja preveia el lletrat, la jutgessa que investiga el cas de l'incendi d'Horta de Sant Joan va desestimar la setmana passada el recurs de reforma que l'advocat havia presentat per demanar que es revoqués la interlocutòria de presó provisional. La jutgessa va desestimar el recurs perquè continua creient que 'hi ha motius suficients' per creure que els dos imputats, Juan Antonio Paz i Lorenzo Forner, són 'responsables criminalment' del delicte d'incendi forestal. En el document, la jutgessa va assegurar que, tot i que els detinguts van declarar que el foc es va propagar de manera accidental, 'hi ha indicis més que suficients per presumir el contrari'. Un exemple serien les fotografies que els dos imputats van fer el dia que es va declarar l'incendi, on 'l'actitud que mostren davant la càmera contradiu el seu relat', ja que 'no mostren cap actitud de nervis o de preocupació, sinó més aviat al contrari'.En la interlocutòria, la jutgessa va insistir que les versions dels dos detinguts presenten 'nombroses i rellevants contradiccions' pel que fa a la forma en què es va iniciar el foc i la manera en què van intentar sufocar-lo. D'altra banda, la jutgessa considera que 'no resulta creïble' que la pila de 4.000 quilos de llenya que hi havia a la zona on estaven els acusats 's'encengués de forma tan intensa en tan poc temps' -tal com va assegurar Forner- 'sense que s'utilitzés algun instrument que actués com a accelerador de la combustió', com podrien ser les bombones de gas que havien comprat en una gasolinera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.