Punt divers

Ginestà es mostra tranquil·la i afirma que la querella interposada per l'arquitecte municipal respon a fets 'infundats'

L'alcaldessa de Mollerussa, Teresa Ginestà, ha assegurat aquest divendres que la querella interposada per l'arquitecte municipal, ara suspès de sou i feina, Xavier Martínez, acusant l'Ajuntament de Mollerussa, governat en minoria pel PSC, de presumpta prevaricació urbanística, està basada en fets 'totalment infundats'. Ginestà, que ha lamentat la presentació de la querella, ha dit que des l'equip de govern, del PSC, 'estem molts tranquils'. Així mateix ha deixat clar que 'serem respectuosos amb la justícia, deixarem que actuï i quan aquesta es pronunciï, ja direm el que haguem de dir'.

L'alcaldessa de la capital del Pla d'Urgell ha assegurat que l'Ajuntament de Mollerussa presentarà a la justícia els quatre expedients als que fa referència la querella i 'declararem el que haguem de declarar i ja en parlarem després'. Teresa Ginestà ha fet aquestes afirmacions sortint en defensa de l'actual equip de govern de Mollerussa després que l'arquitecte municipal hagi interposat una querella criminal contra el consistori per quatre actuacions urbanístiques a la localitat. Segons l'advocat de l'arquitecte hi ha una sèrie d'actuacions que el govern municipal volia fer signar i acceptar a l'arquitecte i aquest no ho considerava correcte, per la qual cosa se'l va apartar del càrrec.  Aquesta querella obligarà Ginestà a declarar davant del jutge per respondre sobre els fets de què s'acusa l'ajuntament, de la mateixa manera que també estan citats a declarar el primer tinent d'alcalde, Eduard Comalda, el regidor d'Urbanisme, Francesc Reixachs i el secretari municipal. Tot plegat es preveu pel dilluns 23 de novembre al jutjat d'Instrucció número 4 de Lleida.  Segons l'advocat de l'arquitecte municipal, la querella es basa en quatre actuacions concretes que va portar a terme l'Ajuntament de Mollerussa en matèria urbanística i que ells consideren 'irregulars'. En primer lloc denuncia que es van adjudicar unes obres al segon puntuat en un concurs públic tot i plantejar-les més cares i amb un termini més llarg que el primer. Això, segons l'advocat, es deuria al fet que aquest segon puntuat era de Mollerussa. El segon cas denunciat tindria a veure amb un promotor local que va optar a un concurs d'Habitatges de Protecció Oficial però que tenia obert un expedient per unes 'obres irregulars' de forma prèvia. L'advocat ha assegurat que tot i això, l'ajuntament li va adjudicar les obres.D'altra banda, l'arquitecte municipal ha volgut tornar a portar a la justícia l'afer dels altells 'irregulars' en pisos que el grup municipal d'ERC va denunciar que eren utilitzats com a habitatges de forma no legal. Així mateix, l'advocat de l'arquitecte ha assenyalat que un quart afer que denuncia l'arquitecte és que se'l volia fer signar accions que considerava que contenien procediments irregulars per part del consistori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.