Punt divers

Juneda crea un Mercat Medieval per mostrar l'estat del nucli antic, que vol entrar enguany al Pla de Barris

L'Ajuntament de Juneda (Garrigues) vol recuperar a partir d'aquest any el seu nucli antic, l'anomenada 'Vila Closa'. Es tracta del primer nucli medieval de la localitat, on resideix bàsicament gent gran, i on és més alt l'índex d'immigrants. Per això, Juneda espera rebre aquest juny l'acceptació dins el Pla de Barris de la Generalitat, al qual ja s'ha presentat per segona vegada. De moment, el 24 de maig Juneda celebrarà el seu primer Mercat Medieval, amb mig centenar de parades, per donar a conèixer l'estat del seu nucli antic, i potenciar-lo com a atractiu del municipi.

El segon projecte que Juneda ha presentat al Pla de Barris de la Generalitat i que l'alcalde espera que sigui 'el definitiu', pretén fer front al baix índex d'habitabilitat al centre de Juneda, on el 30% de les cases estan abandonades. Només hi viu el 10% de la població, i és majoritàriament gran o immigrant. El projecte contempla la millora de carrers i façanes, la renovació dels serveis, i l'establiment d'activitat econòmica, social i cultural.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.