Punt divers

L'Estat preveu acabar de consolidar el túnel del Violí i posar en servei del tercer carril de l'A2 abans de finals d'any

El subdelegat del govern de l'Estat a Lleida, José Àngel Flores, ha afirmat que abans d'acabar l'any es podrà reobrir el tercer carril de l'autovia A2 en sentit Lleida tant bon punt finalitzin les tasques de consolidació del talús del túnel del Violí, entre Argençola i la Panadella (Anoia). Des de l'abril passat Foment porta a terme els treballs necessaris per estabilitzar el talús davant el perill de despreniments que s'hi va detectar. Actualment l'actuació afecta un dels tres carrils de la calçada en sentit Lleida. A primers d'abril es van detectar anomalies al talús, situat al quilòmetre 535,5, provocades per la intensitat de les pluges que van caure l'hivern i la tardor passades.

Foment ha destinat 15,9 milions d'euros per excavar la zona esfondrada, instal·lar-hi drenatge i una pantalla rígida de protecció per tal de consolidar el talús afectat. Flores ha fet aquesta afirmació a Mollerussa on ha acompanyat el delegat del govern de l'Estat a Catalunya, Joan Rangel, en la seva visita per la capital del Pla d'Urgell. La Generalitat encara no ha demanat a l'Estat efectius policials i personal de duanes per l'Aeroport de Lleida-Alguaire Durant la visita, Joan Rangel s'ha referit als efectius de cossos policials i personal de duanes de l'Estat per l'Aeroport de Lleida-Alguaire i ha assegurat que fins al moment no han rebut la petició per part de la Generalitat per destinar-hi aquest personal. Rangel ha grantit que quan la Generalitat faci una 'demanda concreta' de les necessitats que hi ha per l'aeroport lleidatà en aquest sentit, 'estem en disposició de donar resposta adequada'. 'No és una demanda que tinguem sobre la taula, quan hi sigui l'atendrem', ha assegurat.  El delegat del govern a Catalunya ha explicat que per les seves característiques, ja que l'aeroport -l'obertura del qual està prevista pel desembre- començarà només funcionant els caps de setmana amb vols dins l'espai Schengen, no serà necessari, de moment, 'que tingui dotacions que facin els filtres de frontera ni que treballin en l'àmbit duaner'. Segons Rangel, l'administració de l'Estat no té coneixement que ara per ara l'aeroport vulgui funcionar en aquest règim, quan això passi i es disposi dels espais adequats 'no tenim cap inconvenient de posar els nostres serveis'. Joan Rangel s'ha mostrat convençut que la instal·lació tindrà una evolució continuada com tenen infraestructures d'aquestes característiques que suposarà que no comenci el primer dia ja funcionant a ple rendiment ni tots els dies de la setmana.  


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.