Punt divers

Mollerussa estrena el remodelat pavelló firal amb la celebració de la 1a edició del certamen Turisponent

El delegat del govern de l'Estat a Catalunya, Joan Rangel, ha inaugurat aquest divendres la reforma del pavelló firal de Mollerussa, actuació que ha suposat una despesa de més d'un milió d'euros finançats pel fons estatal d'inversió local (FEIL). En el marc de la primera convocatòria del FEIL, Mollerussa ha rebut més de 2,3 milions per executar quatre actuacions, la urbanització de la plaça de l'Esport -177.637 euros-, l'adaptació de l'espai urbà i la instal·lació d'un ascensor i cobertes -192.295 euros- i el condicionament de l'avinguda del Canal -866.985 euros-, a més de la reforma del pavelló. Aquestes actuacions han donat feina a 151 persones.

L'alcaldessa de Mollerussa, Teresa Ginestà, ha destacat que les obres que s'han dut a terme al pavelló permetran a Fira de Mollerussa 'donar un salt qualitatiu en les fires'. A més, ha dit, permetrà que s'hi puguin celebrar altres actes culturals i d'oci. Entre altres millores en la distribució de l'equipament, també s'ha renovat el sistema de climatització del pavelló. A la comarca del Pla d'Urgell, en el marc del FEIL s'han creat 400 llocs de treball amb l'execució de 32 projectes a 16 municipis, amb un import de 6,1 milions d'euros. A les comarques de Lleida el pla han generat 3,353 llocs de treball i ha comptat amb una dotació de més de 73,2 milions.  Rangel ha destacat que la posada en marxa del FEIL per part de l'administració de l'Estat ha servit 'per crear ocupació, lluitar contra l'actual situació econòmica i perquè la gent pogués veure directament les obres de millora a l'espai públic'. Així mateix, ha afirmat que la segons convocatòria del pla, preveu ajudar a 'canviar el model productiu', es a dir, fer apostes perquè els municipis tinguin un futur, el qual, 'seguint amb el mateix model que fins ara no tindrien'. Per Rangel, Mollerussa 's'ha avançat en el temps' reformant el pavelló firal ja que amb aquesta actuació de millora la població i la comarca  fan 'una aposta de futur'. Així mateix, ha dit que el remodelat pavelló s'estrena amb una fira com és Turisponent que promou un turisme de qualitat. Rangel, que ha estat acompanyat en la visita en les diferents obres que s'estan fent a Mollerussa pel subdelegat del govern de l'Estat a Lleida, José Àngel Flores, també ha estat l'encarregat d'inaugurar la primera edició de Turisponent, fira adreçada als sectors del turisme, la gastronomia, l'oci i la cultura de les comarques de Lleida, que tindrà lloc des d'avui i fins diumenge a Fira de Mollerussa. Entre altres esdeveniments, el certamen acollirà diferents tastos de productes lleidatans com ara olis, vins o vinagres amb l'objectiu de donar-los a conèixer i per atreure visitants al certamen, que tindrà l'entrada gratuïta tot i que per participar als tastos s'haurà de pagar. A més, tres restaurants de la comarca oferiran menús gastronòmics amb productes de qualitat lleidatans adreçats als visitants del certamen.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.