Punt divers

CiU demana al Govern preservar el monestir benedictí troglodític de Sant Pere de les Maleses

El diputat de Convergència i Unió i alcalde de Sort, Agustí López, ha presentat una proposta de resolució al Parlament per tal de programar les obres de manteniment i condicionament del Monestir de Sant Pere de les Maleses, al municipi de la Pobla de Segur. Es un conjunt monàstic benedictí troglodític. Del monestir solament queden murs i les restes d'un absis romànic que els murs estan constituïts pel mateix rocam de la paret i pràcticament tota la coberta la devia configurar la visera d'aquest abric natural. López també demana que previ a les feines de consolidació de l'estructura del monestir es facin tasques de neteja i desbrossament de l'entorn i l'execució de les intervencions arqueològiques.

López diu que diversos col·lectius de joves de la Pobla de Segur han anant netejant, condicionant i senyalitzant l'accés a aquest monestir, que gaudeix d'un gran mimetisme amb el seu entorn, el Congost de Collegats. Aquest monestir durant segles va ser de pas obligat per als viatgers que transitaven entre el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà. L'alcalde de Sort creu que el Monestir de Sant Pere de les Maleses pot constituir un element didàctic sobre la història dels dos Pallars per als joves i pot convertir-se en un atractiu per als turistes donat el gran contingut històric medieval de la zona. López explica que ha presentat aquesta proposta de resolució degut a l'avançat estat d'enrunament de l'església i de les dependències monàstiques. Per l'alcalde de Sort l'acció dels elements meteorològics i certes actuacions vandàliques podrien comportar en pocs anys la pèrdua i desaparició d'elements singulars del conjunt.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.