Punt divers

Les Borges Blanques inicia els enderrocs previs a la construcció del pas elevat sobre la via del tren

L'Administrador d'infraestructures ferroviàries (Adif) ha iniciat aquesta setmana els enderrocs previs a l'inici de les obres de construcció d'un pas elevat sobre la via del tren a les Borges Blanques. Amb aquesta actuació, Adif suprimirà en aquesta població els dos passos a nivell existents a la línia ferroviària Lleida-Barcelona, d'ample convencional. Els treballs, adjudicats per Adif al juliol i que tenen un cost de més de 2,3 milions d'euros, consistiran en la construcció d'un pas superior per a vehicles, un pas inferior per als vianants i dos nous vials per augmentar la seguretat dels vehicles, els vianants i dels mateixos trens.

Aquesta setmana Adif ha iniciat l'enderroc d'uns antics magatzems situats a l'avinguda Santiago Rusiñol de la capital de les Garrigues. Aquest pas permetrà començar les obres de construcció del pas elevat que sortirà de la confluència dels carrers Boscatge i Cavalleria, passant per sobre el Canal d'Urgell, i arribant fins la rotonda d'enllaç de la variant de la carretera C-233. Tant el nou vial com el pas superior tindran una calçada amb dos carrils de 3,5 metres cadascun i vorals de 0,5 situats a cada costat. Al costat hi haurà una passarel·la per als vianants metàl·lica adossada per permetre l'encreuament a diferent nivell sobre les vies dels veïns que habitualment utilitzen el pas a nivell. A banda, també es construirà un pas inferior per als vianants a l'altura del punt quilomètric 24/071. Aquest, tindrà una longitud de 6 metres, una altura de 2,5 i una amplària de 2,5 metres, amb accessos a través de rampes i escales.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.