Punt divers

El COU d'Àger estrena la plaça de l'Harmonia que permetrà augmentar les activitats d'observació nocturnes

El Centre d'Observació de l'Univers (COU) d'Àger (Noguera) ha inaugurat avui un nou espai d'observació a l'exterior, la plaça de l'Harmonia. Ubicada al costat del parc dels Telescopis, permetrà incrementar les activitats d'observació nocturnes organitzades pel centre. Durant la temporada d'estiu del COU, en aquest espai s'hi incorporarà una pantalla que mostrarà imatges en temps real obtingudes pels telescopis mentre el públic fa la part de visita que consisteix en identificar estrelles i constel·lacions. En la inauguració de l'espai, els alumnes de l'escola d'Àger han participat en diverses activitats organitzades al voltant de la figura Màrius Torres, en l'any del centenari del naixement del poeta.

La inauguració de la plaça de l'Harmonia ha anat a càrrec del Govern a Lleida i vicepresident primer del Consorci del Montsec, Miquel Pueyo, i de l'alcalde d'Àger, Lluís Ardiaca. L'acte ha comptat amb diverses activitats infantils al voltant de la figura de Màrius Torres, en què han participat els alumnes del CEIP Andreu Farran d'Àger. Durant el matí, s'ha descobert una placa a la plaça amb el poema 'Les paraules de la nit' de Màrius Torres i els alumnes han recitat alguns poemes de l'autor lleidatà. El professor de la Universitat de Lleida, Xavier Macià, ha explicat Màrius Torres als nens de l'escola d'Àger, que també han pogut participar en un taller d'astronàutica construint i fent enlarira dos coets.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.