Punt divers

El conseller Maragall, ha inaugurat la III Jornada Invesjove a la Pobla de Segur i ha visitat tres escoles del Pallars

El conseller d'Educació ha inaugurat la III Jornada Invesjove, a la Pobla de Segur, dedicada a la investigació i recerca a l'Educació Secundària en l'Alt Pirineu i Aran. Entre els principals objectius de les jornades destaca l'intercanvi d'experiències entre els diferents centres, facilitar a l'alumnat pautes i estratègies per elaborar un treball d'investigació i potenciar la seva capacitat comunicativa a l'hora d'exposar-los. Un total de disset alumnes de batxillerat han exposat els seus treballs. El conseller ha visitat les escoles de Pobla de Segur i la Vall Fosca i ha inaugurat el Centre de Formació de persones adultes de Tremp.

Els alumnes que han exposat els seus treballs han rebut un diploma del Departament d'Educació i l'IDAPA (Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran) serà l'encarregat de publicar tots els treballs de recerca seleccionats per part dels instituts.Les primeres jornades Invesjove es van realitzar durant el curs 2007-2008 amb la finalitat de promoure les competències d'investigació i recerca dels alumnes que estan cursant educació secundària post-obligatòria. Per aquesta primera edició es van fer dues sessions, una a Vielha i l'altra a Tremp. La segona edició de l'Invesjove es va fer en tres sessions, una al Pont de Suert, altra a la Seu d'Urgell i finalment a Sort. Aquesta tercera edició també s'ha desenvolupat en tres sessions, Puigcerdà, Vielha i La Pobla de Segur. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha inaugurat el Centre de Formació de Persones Adultes del municipi, que va obrir portes el passat setembre. Prèviament, ha visitat l'escola Els Raiers de la Pobla de Segur i l'escola La Vall Fosca al municipi de La Torre de Cabdella. El centre de Tremp té capacitat per a acollir 100 persones per torn. Pel que fa a la seva oferta educativa es divideix en: instrumentals, català bàsic, català d'acolliment, informàtica d'usuari i prova d'accés als Cicle Formatiu de Grau Mitjà. Aquest curs compta amb 120 alumnes matriculats.L'escola Els Raiers actualment, té 277 alumnes i 24 mestres. A més, compta amb una treballadora social i sis hores setmanals de dedicació d'un Equip Assessorament Psicopedagògic. El centre està dividit en dos edificis, un per Educació Primària i l'altre per segon cicle d'Educació infantil i on hi ha també la Llar d'Infants Municipal "Els bolets". L'escola Els Raiers forma part de la xarxa d'Escoles Verdes de Catalunya desprès d'haver desenvolupat durant tres cursos un projecte d'innovació d'Educació Medioambiental. A més, desenvolupa dos programes d'innovació de llengua anglesa i participa en el programa de reutilització de llibres de text, on el centre compra els llibres i els deixa en préstec a l'alumnat. El conseller d'Educació també ha visitat l'escola la Vall Fosca al municipi de La Torre de Capdella. Es tracta d'un centre que pertany a la ZER Pallars Jussà creat el curs 2004-2005. Té capacitat per 60 alumnes i, actualment, compta amb 26 alumnes i tres mestres tutors al centre i quatre itinerants. A més té deu hores mensuals de dedicació d'un EAP i una treballadora social. La ZER Pallars Jussà es va crear el 1992 i està constituïda per tres escoles: Escola Aeso d'Isona, escola de Bóixols i l'escola Vall Fosca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.