Punt divers

Àger iniciarà al març la construcció del futur centre d'interpretació del Montsec

El vicepresident de la Generalitat, Josep Lluís Carod-Rovira, acompanyat pel conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, presidirà el pròxim 19 de març la col·locació de la primera pedra de la Casa del Montsec, un centre d'interpetació amb què es pretén impulsar el turisme a la zona. L'edifici s'ubicarà a Àger (Noguera), davant del parc de Bombers i a més del centre d'interpretació també acollirà la nova seu del Consorci del Montsec ja que aquest ens ocupava provisionalment fins ara un espai a l'Ajuntament d'Àger. L'actuació té un pressupost total superior als 1,2 milions d'euros.

Des de la Delegació del Govern a Lleida han explicat que les obres s'executaran en dues fases. La primera, que tindrà un cost de prop de 750.000 euros, s'iniciarà el mes de març i finalitzarà a la tardor d'enguany. En aquesta fase es construirà l'edifici i s'habilitaran els serveis principals. El departament de Governació i Administracions Públiques, a través del PUOSC, hi ha atorgat una subvenció de 650.000 euros, que servirà per a finançar gairebé el 87% d'aquest primera fase. La part restant anirà a càrrec del Consorci del Montsec.  La segona fase de la Casa del Montsec comprendrà els equipaments i els acabats. Actualment, s'està treballant en la recerca del finançament, segons fonts de la Delegació. Les dependències de la Casa del Montsec tindran tres plantes, que sumaran 567 metres quadrats de superfície útil. A la planta baixa hi haurà una recepció, que també inclourà una botiga de productes típics del Montsec; una sala d'exposicions, una altra d'audiovisuals i un auditori. A la planta superior s'habilitaran oficines i despatxos i una sala de reunions. Al soterrani s'hi construiran magatzems i les instal·lacions dels diferents serveis de l'edifici.  El projecte incorpora els criteris d'ecoeficiència en relació a l'aigua, l'energia, els materials i sistemes constructius i els residus. Un dels elements d'integració en el paisatge que seran utilitzats en la construcció de l'edifici és la pedra d'Àger com a acabat de la part principal. Turisme sostenible i diferenciat La Casa del Montsec incrementarà la difusió del patrimoni natural, astronòmic, històric, cultural i gastronòmic de la zona d'influència d'aquesta serralada, amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament d'un model turístic sostenible i diferenciat del de les zones costaneres, de la plana i de l'alta muntanya. Un turisme que, a banda de les activitats més conegudes com ara els esports d'aventura, excursionisme, la cuina de la mel o els trajectes del Tren dels Llacs, n'ofereixi altres de més específiques dins l'oferta turística catalana, com poden ser el turisme ornitològic, l'observació astronòmica, el resseguiment de restes de dinosaures o les formacions geològiques.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.