Condemnen un grup de lladres de camions a penes de fins a dotze anys de presó

La banda robava la mercaderia que transportaven els vehicles i després la revenia

«Actuaven de manera conjunta i van disposar bé la sostracció a camions, els detenien en ruta o mentre estaven estacionats i s'apoderaven del contingut que portaven per vendre'l després», assenyala la sentència. A més, la banda, formada per set lladres, estava «estructurada i jerarquitzada». Al capdavant hi havia dos germans: David Heredia, que ha estat condemnat a dotze anys i cinc mesos de presó pels delictes d'associació il·lícita, robatori amb violència, detenció il·legal i tinença il·lícita d'armes, i Juan Antonio Heredia, a qui han imposat una pena de nou anys i deu mesos de presó pels delictes d'associació il·lícita, robatori amb força i detenció il·legal. Els dos germans tenien un magatzem per guardar el material robat dels camions, on la policia va recuperar part del material robat. A la resta de condemnats –Rafael Gómez, José Manual García, Santiago Jiménez, Vasili Dan Tartarean i Juan José Valero– se'ls han imposat penes d'entre vuit anys i un any i mig de presó depenent del grau d'implicació que van tenir en els assalts.

Segons la sentència, queda provat que la banda de lladres va participar en sis robatoris de camions i que en un va arribar a segrestar el camioner per poder-li robar la mercaderia. El primer robatori va tenir lloc al maig del 2006 a Zamora, on els lladres van buidar la càrrega d'un camió que contenia productes Benetton. Al novembre del mateix any, els processats van robar una càrrega de televisions de plasma Sony d'un camió a Viladecavalls. El robatori i posterior segrest del camioner va succeir el 23 de gener del 2007, quan els acusats van seguir amb un cotxe fins a Prats de Lluçanès un camió que portava articles d'El Corte Inglés, valorats en 19.157 euros. Els lladres van fer aturar el camió posant uns llums giratoris blaus damunt del cotxe i es van fer passar per policies. Van obligar el camioner a entrar a una furgoneta, on el van lligar de mans i peus, el van emmordassar i li van col·locar un passamuntanyes. Els processats van robar-li la mercaderia i van conduir la furgoneta fins a una zona pròxima al Vendrell, on van abandonar la víctima. Després d'aquests fets, els acusats van cometre tres robatoris més el 2007: al febrer, van robar una mercaderia de bicicletes de la marca Decathlon a Montblanc; al març, van sostreure peces de roba propietat d'Alitalia Cargo a les Borges Blanques, i a l'abril, van robar més de 30.000 xampús i fulles d'afaitar d'un camió de Montblanc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.