Punt divers

Els treballadors de Puleva Mollerussa decideixen desconvocar la vaga prevista pel 14 de setembre

Els treballadors de la planta lletera Puleva de la capital del Pla d'Urgell, situada a l'antiga Granja Castelló de Llet el Castillo, han decidit aquest dimecres desconvocar la vaga que havien previst portar a terme el pròxim dilluns 14 de setembre. La decisió s'ha donat a conèixer després que s'hagi celebrat una assemblea en la qual hi ha hagut 71 vots a favor d'un preacord i 30 en contra. Aquest preacord comportarà que els treballadors fixos que s'han vist afectats per l'externalització de les activitats de gestió de magatzems i preparació de comandes tindran una gratificació de 2.000 euros bruts, pagable d'una sola vegada en la nòmina d'octubre.

Segons el responsable del sector agroalimentari de la UGT, Antonio Rodríguez, un altre dels motius que ha portat als treballadors de Puleva Mollerussa a desconvocar la vaga ha estat el compromís de la direcció a garantir els llocs de treball i no presentar cap expedient de regulació d'ocupació (ERO).El preacord també preveu que els qui optin per rescindir el seu contracte comptaran amb una indemnització de 30 dies per any treballat amb un límit de 12 mensualitats. A més, el text, que es va ratificar ahir dimarts davant la delegació de Treball, inclou que la direcció de l'empresa es compromet a aplicar aquests criteris en altres possibles casos d'externalització d'alguna activitat no principal durant la vigència del conveni. L'externalització dels treballs anteriorment esmentats afecta a un total de dotze treballadors, motiu pel qual una part de la plantilla es va mobilitzar davant la fàbrica tallant la N-II vella el passat mes d'agost. Els treballadors, que afirmen que la planta de Mollerussa ha perdut un 35% de la seva producció mentre que d'altres situades a Andalusia mantenen els nivells habituals, temen una possible venda de la fàbrica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.