Punt divers

Detenen un xinès a Girona que es dedicava a aconseguir papers a compatriotes amb contractes de treball inexistents

La policia estatal ha detingut a Girona un xinès de 32 anys, Zhenhong L., que es dedicava a aconseguir papers a compatriotes amb contractes de treball inexistents. El detingut oferia 3.000 euros a qui volgués fer veure que contractava els xinesos per fer tasques de la llar. Un cop tenia les ofertes de feina, Zhenhong L. regularitzava la situació als seus compatriotes, tot i que els contractes mai s'arribaven a fer efectius. A més del xinès, la policia també ha detingut cinc veïns de Girona, d'entre 22 i 52 anys, que havien acceptat portar a terme l'engany fent veure que contractaven els immigrants. Mitjançant aquesta estratagema, Zhenhong L. va aconseguir regularitzar la situació a cinc compatriotes.

La investigació del cas va començar a finals d'abril i es va acabar el 2 de juny passat. El cas s'ha portat des de la Unitat Contra les Xarxes d'Immigració Il·legal i Falsedat Documental (Ucrif) de la comissaria de Girona. <br/><br/>Els agents van descobrir que el xinès de 32 anys havia ordit un engany per aconseguir regularitzar la situació de diferents compatriotes. L'home es dedicava a oferir 3.000 euros a qui volgués fer veure que contractava una persona xinesa per fer tasques de la llar. Un cop aconseguia una oferta de feina, Zhenhong L. aconseguia regularitzar la situació dels seus compatriotes, tot i que els contractes mai s'arribaven a fer efectius.<br/><br/>A través d'aquest sistema, el detingut va aconseguir regularitzar la situació de cinc compatriotes, i ja havia presentat la sol·licitud per fer el mateix amb quatre xinesos més. Després que la policia l'hagi enxampat, ja s'han iniciat els tràmits per revocar els permisos de residència concedits i arxivar les quatre sol·licituds pendents que hi havia obertes.<br/><br/>Zhenhong L. ja ha passat a disposició judicial, i se li ha imposat com a mesura cautelar presentar-se periòdicament davant del jutge. A més d'aquest xinès de 32 anys, la policia estatal també ha detingut cinc veïns de Girona que van acceptar formar part de l'engany. <br/><br/>Els detinguts són Jesús Alberto L.A., de 23 anys; David P.V., de 34 anys; Damián R.M., de 22 anys; Jordi G.R., de 27 anys, i Antonio J.C., de 52 anys. Un d'ells ha admès davant dels agents que havia cobrat part dels 3.000 euros que el detingut els hi va oferir a canvi de fer els contractes inexistents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.