Punt divers

A presó cinc individus per la falsificació de 60.000 euros a l'Alt Camp

Agents dels Mossos d'Esquadra de l'Àrea Bàsica Policial (ABP) de Valls van detenir el 24 de juny passat cinc individus per la seva implicació en un delicte de falsificació de moneda. Aquests portaven a sobre més de 60.000 euros fraccionats en bitllets de diferents valors i presumptament falsos. Un dispositiu dels Mossos va permetre la detenció de dos dels joves que havien amagat els diners entre uns matolls i dels altres tres, que posteriorment els van anar a buscar. La detenció es va produir després de la trucada d'un veí de Nulles (Alt Camp) que va alertar de l'actitud sospitosa dels joves. Tots cinc implicats han ingressat ja a la presó, segons ha informat aquest dilluns els Mossos d'Esquadra.

Una trucada d'un veí, alertant de l'actitud sospitosa de dos joves, un home i una dona, que s'estaven en un vehicle a la carretera TP- 2035, va alertar les patrulles, que es van dirigir ràpidament al lloc dels fets. En concret, els dos sospitosos es trobaven amagant bosses de plàstic entre els matolls d'una zona boscosa propera. Un cop al lloc, el vehicle ja havia fugit, però un quart d'hora després, fruit d'un dispositiu especial de recerca, una altra patrulla va trobar el vehicle amb els dos ocupants en una carretera propera. Els agents van identificar els ocupants del cotxe i van escorcollar el vehicle, on ja no hi quedava res. Amb tot, els agents que s'havien quedat a la zona boscosa van trobar dues bosses plenes de bitllets, que en una primera comprovació semblaven falsificats. Per això, els dos ocupants del vehicle, van quedar detinguts. Es tracta d'Arunas T, de 33 anys i Gerda K, de 28 anys, tots dos de nacionalitat lituana i domicili desconegut. Gestions posteriors van permetre confirmar que, efectivament, els bitllets estaven falsificats. A les bosses hi havia una cinquantena de bitllets de 100 euros amb el mateix número de sèrie, i una dotzena més també de 100 euros amb un altre número de sèrie. Poc després, sospitant que algú havia d'anar a buscar els bitllets a la zona boscosa, es va fer un altre dispositiu, que va resultar en la detenció de tres persones més: Hego T. de 31 anys, Tomas F. de 31 anys, i Michael K. De 24 anys, tots tres de nacionalitat eslovaca. Aquests tres individus circulaven en un altre vehicle, on els mossos van trobar abundant material que s'està analitzant per tal de saber quina és la seva procedència. Els cinc detinguts, tots amb antecedents per delictes de falsificació de moneda, van passar a disposició del jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Valls, que va decretar el seu ingrés a presó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.