Punt divers

Creen una nova fundació per gestionar l'Escola d'Hostaleria de Tona i dinamitzar la gastronomia d'Osona

Una nova fundació vol ser el 'paraigua' de totes les activitats relacionades amb l'àmbit gastronòmic de la comarca d'Osona. La nova fundació Osona Gastronomia assumeix la gestió de l'Escola d'Hostaleria de Tona que vol ser una escola 'd'abast comarcal' però també vol incorporar nous elements. Entre aquests destaca una oferta de formació continuada pel sector de l'hostaleria o ser un espai perquè el sector agroalimentari de la comarca hi pugui fer tasts i demostracions dels seus productes segons el gerent de la fundació, Francesc Ayats. Els quatre patrons principals de la nova fundació són l'Ajuntament de Tona , l'ImpeVic, el Consell Comarcal d'Osona i el Gremi d'Hostaleria d'Osona.

La propera setmana s'iniciaran les obres per construir una aula 'demo' i una aula pràctica. En aquestes aules s'hi faran les activitats dels nous cicles de forneria que es començarà a fer a l'Escola d'Hostaleria. Entre d'altres també s'hi faran tallers relacionats amb el pa destinats a centres escolars. Les noves aules acolliran les activitats de formació i demostració de productes.La nova fundació tindrà un pressupost d'uns 100.000 euros anuals. Cada una de les quatre entitats que formen la fundació hi aportaran anualment 15.000. La Generalitat també hi aportarà uns 8.000 euros. Per Francesc Ayats per a una escola fer les activitats que van més enllà del camp educatiu és difícil de realitzar al estar condicionats a un programes d'estudi i uns horaris determinats. La fundació permetrà afrontar totes aquestes activitats paral·leles i mantenir una 'interacció constant' amb els agents del propi sector, segons Ayats.La Fundació Osona Gastronomia signarà dijous els primers convenis de col·laboració amb la Fundació Damm i en breu signarà un acord de col·laboració amb Caixa Manlleu per desenvolupar nous projectes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.