Punt divers

El 7è Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles se centrarà en els represaliats i la vida urbana i rural

Els represaliats i la vida urbana i rural són les dues temàtiques escollides en la setena edició del Festival Internacional de Cinema Solidari (CLAM) de Navarcles (Bages) que, aquest any, avança les dates de celebració i es farà del 25 de febrer al 7 de març. Amb aquest canvi l'organització del festival vol aconseguir una vinculació 'més forta' amb el seu públic més proper intentant no coincidir amb altres celebracions destacades. Pel que a les temàtiques que s'han escollit enguany s'han intentat orientar a temes d'actualitat, tal com han destacat des de l'organització del certamen.

Amb el tema 'Represaliats' l'organització del Clam vol reflexionar no només sobre el significat de la persecució per motius polítics sinó obrir el debat al voltant de tota mena de repressió i represàlies, ja siguin de tipus religiós, ètnic, cultural, d'orientació sexual o de llengua, entre d'altres.Dins d'aquesta temàtica el festival proposa la pel·lícula 'Rebeldes del swing' que es podrà veure el 4 de març dins de la programació cinema per a escoles. El film centra l'acció en l'Alemanya de l'any 1939 quan Hitler està a punt de conduir el seu país a la guerra imposant una dura disciplina que nega la llibertat individual. Per això, grups de joves alemanys, sota la influència de la passió política i el missatge de llibertat de la música swing americana, es rebel·len contra aquest ordre. D'altra banda la temàtica, 'Vida urbana, vida rural' analitzarà l'urbanisme i el disseny de les ciutats per tal de veure si aquests paràmetres realment responen a les necessitats de les persones que hi viuen. Un dels films que el CLAM exhibirà al voltant d'aquest tema és 'Jóvenes oportunidades' que es podrà veure el 3 de març dins de la programació de cinema per a les escoles. Es tracta d'una comèdia francesa que situa l'acció al voltant de sis joves de París que es traslladen al camp per redimir les seves males accions i fer serveis socials.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.