Punt divers

Cantimplores, begudes isotòniques i termòmetres per combatre els cops de calor a les obres de Girona

Els obrers de Girona rebran pacs per combatre els cops de calor. Consisteixen en una armilla reflectant amb un termòmetre incorporat per saber a quina temperatura estan mentre treballen, una cantimplora tèrmica per mantenir les begudes fresques i unes sals per convertir l'aigua en begudes isotòniques. Aquests paquets formen part de la iniciativa contra els cops de calor 'Que no t'escalfin el cap' de Comissions Obreres (CCOO). A la ciutat de Girona repartiran uns 500 pacs entre els obrers de la construcció.

'La calor mata', el coordinador de la campanya de CCOO, Salvador Sánchez, ha assegurat que els cops de calor són un risc laboral i, per tant, que s'haurien de tenir en compte a l'hora d'aplicar mètodes per combatre'ls. Sánchez ha exposat que és una qüestió de salut perquè els obrers 'se la juguen' estant tantes hores al sol. A més dels pacs amb alguns dels sistemes per combatre la calor, els responsables del sindicat també reparteixen entre els obrers de la construcció un fulletó on els expliquen els riscos dels cops de calor. Sánchez ha detallat que la campanya se centra també en la prevenció del càncer de pell i, per això, recomanen als obrers que utilitzin crema solar. Sánchez ha afirmat que repartir aquests pacs també és una manera de sensibilitzar les constructores i que incloguin la prevenció del cop de calor en els riscos laborals. De la mateixa manera, demanen que apliquin la jornada intensiva per evitar que estiguin exposats al sol durant les hores del migdia, sobretot de 12 a 4 de la tarda. Al fulletó, CCOO ajuda els obrers de la construcció a identificar quan pateixen un cop de calor exposant símptomes com la fatiga, la pèrdua de rendiment laboral, marejos, desorientació, baixades de tensió, deshidratació o convulsions. Acostumats al clima extremEls obrers que treballen en el sector de la construcció ja estan acostumats a enfrontar-se a climes extrems. Manuel Jiménez treballa des dels 12 anys a l'obra i explica que 'no hi ha més remei' que buscar la manera de fer passar tant la calor com el fred. 'Molta aigua fresca, buscar ombres, és tot el que podem fer', ha detallat. En Miguel Ángel Cobo fa sis anys que treballa al sector de la construcció i ha explicat que estius com aquest 'no n'ha passat gaire' perquè està fent una 'calor impressionant'. Per això, no queda més remei que beure aigua, refrescar la gorra, la samarreta i 'aguantar'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.