Punt divers

Adif instal·larà passos entre andanes antilliscants en set estacions del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Adif millorarà la seguretat dels passos entre andanes de set estacions del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre mitjançant la instal·lació d'un nou sistema dotat de paviment antilliscant de cautxú. Concretament, s'instal·laran un total de dotze passos dotats d'aquesta tecnologia en set estacions: tres a Flix (Ribera d'Ebre); dos a Les Borges del Camp (Baix Camp), Reus i Tortosa; i un a Tarragona, Calafell i l'Arboç (Baix Penedès). Les millores s'inscriuen en un contracte licitat per Adif per a la renovació, adaptació a persones amb discapacitat i supressió de passos entre andanes amb un pressupost global de 4.954.801,1 euros en 228 estacions estatals, 47 d'elles a situades a Catalunya.

Els nous passos de cautxú antilliscant, que s'instal·laran en substitució dels actuals passos entre andanes, ofereixen, segons destaca Adif, una major seguretat i millors prestacions. Els treballs consistiran en el desmuntatge dels passos existents, la col·locació dels nous paviments i l'adaptació de les rampes d'accés.La tecnologia utilitzada en els nous passos entre andanes es basa en estructures modulars de cautxú vulcanitzat d'alta capacitat antilliscant, fins i tot en condicions meteorològiques adverses. Així mateix, compta amb un 'excel·lent' aïllament elèctric i és 'molt resistent' a la meteorologia, per la qual cosa presenta una gran robustesa i s'optimitza el seu manteniment. Adif compta amb un pla d'instal·lació d'aquesta tecnologia -amb experiència contrastada en la xarxa ferroviària europea- en tota la seva xarxa convencional, després dels 'excel·lents resultats' obtinguts tant en els passos a nivell com en els passos entre andanes que disposen d'aquesta tecnologia. Actualment existeixen en la xarxa convencional espanyola més de 400 passos de cautxú antilliscants en els quals, des de la seva instal·lació, no s'ha produït cap tipus d'incident, segons el gestor d'infraestructures ferroviàries.Concretament, segons precisa Adif, els avantatges dels passos de cautxú són una major seguretat antilliscant per a vianants, amb una disminució molt important de les incidències; la reducció del 50% en el temps i cost del posterior manteniment de via, atesa la seva construcció mitjançant mòduls practicables, que permeten el seu muntatge de forma ràpida i sense precisar maquinària pesada; i les prestacions d'adherència superiors a les obtingudes en els passos entre andanes amb ferms convencionals. Les actuacions estan incloses en el Pla de Seguretat en la Circulació 2010, basat en l'estudi realitzat per part de les Gerències Territorials de Seguretat en la Circulació, determinant la prioritat dels passos a instal·lar o suprimir, i seguint les directrius del procediment d'Avaluació i Gestió de Riscos establert en el Sistema de Gestió de Seguretat en la Circulació d'Adif.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.