Punt divers

Enxampen un pescador al parc natural de l'Alt Pirineu amb més truites de les autoritzades i de mida no reglamentària

Els agents rurals van enxampar dimecres un pescador veí de la Vall d'Àneu quan anava amb un tot terreny on hi portava 63 truites -quan el nombre de captures màxim autoritzat és de 4-, de les quals 57 no arribaven a la mida reglamentària de 22 centímetres. Fonts dels agents rurals han indicat que les truites havien estat pescades a la capçalera del riu Noguera de Cardós, en concret, a l'estany de Flamisella, al terme municipal de Lladorre (Pallars Sobirà), dins el parc natural de l'Alt Pirineu. El cos afirma que en aquesta època, després del desgel dels llacs d'alta muntanya, les truites estan molt actives fet que aprofiten alguns furtius per fer grans pescades sense respectar la normativa.

Per aquest motiu, els agents rurals han intensificat la vigilància en les zones de la demarcació de Lleida. Durant els últims dies, els agents han interposat diverses denúncies a altres zones de pesca de la demarcació de Lleida per incomplir la normativa vigent, principalment per manca de llicencia, permís diari i utilització d'arts il·legals. El cos recorda que aquests fets constitueixen, d'una banda, una falta greu i poden ser motiu d'una sanció de 60 euros, i, d'altra banda, pel que fa als danys per aprofitament irregular sobre valoració de les espècies de la fauna aqüícola i d'espècies objecte d'aprofitament piscícola en aigües continentals, suposa una indemnització de fins a 60 euros per cada unitat capturada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.