Punt divers

Ricomà (PP) demana al govern espanyol que defensi l'exclusió de la pesca de la tonyina roja de l'annex I del CITES

El diputat del PP per Tarragona, Francesc Ricomà, ha criticat el govern espanyol per donar suport, en una proposta consensuada per la UE, a la inclusió de la tonyina roja en l'annex I de la Convenció Internacional per la Conservació de la Flora i Fauna Silvestre (CITES), que se celebra a partir d'aquest dissabte a Doha (Qatar). D'aprovar-se, ha assegurat, la mesura suposaria la prohibició del seu comerç internacional i 'la desaparició de la flota pesquera ubicada a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) amb la destrucció de més de 400 llocs de treball'. Per tot plegat ha reclamat al govern espanyol que rectifiqui i formuli una reserva a la proposta de prohibir la comercialització internacional de l'espècie.

Ricomà ha acusat el govern espanyol d''actuar d'esquenes a la realitat que pateix aquesta espècie, de forma discriminatòria amb el sector de l'encerclament, així com d'incompliruna recomanació del Congrés del Diputats' tot argumentant que aquesta actitud s'explicaria per 'interessos electoralistes i de complaença amb moviments mediambientalistes allunyats de la realitat'. La posició estatal, presa de forma consensuada amb els 27 membres de la UE, considera però que el suport a la prohibició, que exclouria les flotes artesanals com les almadraves andaluses, estaria condicionada en última instància als pròxims informes científics del Comitè Científic Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica (ICCAT) sobre la recuperació de l'espècie.Amb tot, el diputat del PP ha assegurat que són molts els informes 'que certifiquen la bona situació que travessa aquesta espècie, molt allunyada d'aquells criteris biològics d'inclusió en l'apèndix I de CITES', amb estudis avalats (ICCAT) o el Comitè Científic, Tècnic i Econòmic de Pesca de la Unión Europea. En aquesta línia, ha exigit al govern espanyol que 'formuli una reserva a la inclusió de la tonyina roja en l'apèndix I' en el decurs vde la reunió que sobre aquesta qüestió se celebra des d'aquest dissabte i fins el pròxim dia 25 a Doha (Qatar).Segons el representant conservador, aquest posicionament suposa un 'greuge' de la ministra de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, Elena Espinosa, cap als pescadors d'encerclament amb base a l'Ametlla de Mar -on fondegen els sis vaixells de la flota mediterrània estatal-. 'Treballant amb totes les pautes de responsabilitat i sostenibilitat, ha renunciat a la seva defensa per centrar-la exclusivament amb els pescadors qualificats com artesanals, si bé, tampoc ha estat capaç de definir qui, com i per què pot estar inclòs sota aquest concepte'.Davant d'això, Ricomà ha recomanat a la Ministra que conegui la realitat de la pesca de la tonyina roja a l'Ametlla de Mar i 'comprovarà que l'art que practiquen garanteix plenament l'evolució i reproducció de l'espècie, tal i com avalen els estudis esmentats'. També ha acusat al govern espanyol de 'menysprear' el Congrés dels Diputats després que la cambra aprovés dies enrere una iniciativa que instava a l'executiu a defensar al conjunt del sector de la pesca de la tonyina roja.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.