Punt divers

Comencen les obres de l'aparcament soterrat al centre de l'Ametlla de Mar amb la previsió que acabin l'estiu de 2010

TERRES DE L'EBRE

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) ha iniciat les obres de construcció d'un aparcament soterrat de 250 places al solar que fins el passat mes de juny ocupaven les escoles velles amb el tancament perimetral del recinte. L'obra, que va ser adjudicada a l'empresa Benito Arnó e Hijos S.A, tindrà un cost d'execució de 4.525.046,70 euros, finançats íntegrament pel consistori, i un termini d'execució de dotze mesos, amb la previsió que quedi enllestida abans de l'estiu de 2010. L'aparcament soterrat ha de permetre donar solució al problema de manca d'espai al centre urbà de la localitat i, de moment, ja s'han presentat un centenar de sol·licituds per obtenir una plaça.

El consistori ha pres mesures de seguretat davant els efectes que l'actuació pugui tenir que en habitatges pròxims i veïns. 'Fa uns mesos ja es van fer els estudis geotècnics procedents i obligatoris d'una obra d'aquestes característiques, per tant tenim la seguretat que es compliran totes les garanties. S'han fet dos estudis geotècnics per donar una doble garantia a l'obra', ha explicat l'alcalde calero, el convergent Andreu Martí.L'última setmana del mes de març va començar a aixecar-se acta notarial de totes les cases i establiments que envolten el solar que ha d'ocupar el nou centre cívic i l'aparcament. Una actuació que consisteix l'estat de tots els edificis del perímetre, precisament, com una mesura més de seguretat prèvia a començar els treballs de perforació del terreny. En concret, el notari passarà casa per casa per fer una inspecció ocular i comprovar sobre la marxa l'estat actual de les infraestructures. Segons Martí, el consistori 'va demanar a l'empresa adjudicatària que per prevenció es pogués aixecar acta notarial de l'estat de les cases que envolten el solar perquè no hi hagués després cap sorpresa i per si passava cap incident, cosa bastant improbable, algú es responsabilitzés'. En aquesta línia, han 'exigit' que a l'empresa que abans del 30 de tingui enllestida l'excavació del terreny; excavació que, d'altra banda, es vol que provoqui 'les molèsties justes i necessàries pel que fa al problema de sorolls implícits en una obra d'aquestes característiques'. Amb aquest objectiu s'ha substituït la picadora clàssica per una màquina que rasa el terra, gratant i molent la pedra que després es pot tornar a aprofitar per a altres treballs d'obra. Amb tot, aquesta tasca es prolongarà per un espai de temps 'molt més curt que el que utilitza el martell picador'. 'L'important és que aquesta obra sigui una realitat al més aviat possible, però mentre es duu a terme intentarem que causi les molèsties mínimes. Estarem vetllant perquè així sigui així en tot moment mentre durin les tasques de construcció de l'aparcament', ha dit Martí.D'altra banda, també han començat ja les obres del projecte de millora dels col·lectors en alta al mateix municipi. Bàsicament, les obres consisteixen en la construcció de 2.470 metres de col·lectors d'impulsió fins a la depuradora existent, tot refent el tram terrestre de l'emissari de sortida de la planta, atesa la seva insuficient capacitat. Les obres, amb un pressupost de 1.316.399 euros més IVA i una durada estimada de 7 mesos, compten amb el finançament UE mitjançant Fons de Cohesió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.