Punt divers

Baixa el nombre de visitants als tres monestirs de la Ruta del Cister

PONENT

Les visites als tres monestirs de la Ruta del Cister han disminuït lleugerament durant l'any 2008 respecte a l'any passat, segons dades facilitades pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Poblet (Conca de Barberà) ha rebut un total de 146.895 visitants -un 5% menys en comparació al 2007- , Santes Creus (Alt Camp) ha tingut 77.873 visitants -un 2,5% per sota de l'any passat-, mentre Santa Maria de Vallbona de les Monges (Urgell) és el monestir que més s'ha mantingut, només baixant un 1%, amb un total de 22.549 visitants. L'oficina de turisme de la Conca, ubicada a Poblet, també ha baixat el nombre de consultes ateses en més d'un 10%, a diferència del volum de visitants atesos, que ha crescut.

Altres dades significatives és que el 40% dels visitants que rep el monestir de Poblet passen per l'oficina comarcal de turisme. De fet, el monestir és el tema de consulta més habitual pels turistes, especialment coincidint amb el 900è aniversari del naixement del rei Jaume I.

Tot i això, despunten altres punts d'interès, com ara el museu d'alabastre de Sarral, que ha experimentat un fort augment de visitants, superior al 40%. Pel que fa a l'allotjament dels visitants a la comarca, ha tendit a la baixa, situant-se en el 7% del total de visitants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.