Punt divers

El conseller Huguet elogia el producte turístic 'Pallars Nostàlgic' perquè potencia elements identitaris

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha presentat el paquet turístic 'Pallars Nostàlgic' aquest dijous a la Pobla de Segur. Es tracte d'una iniciativa que planteja als visitants un viatge històric als Pallars, revivint les transformacions experimentades durant la primera meitat del segle XX, els canvis en les formes de vida i els oficis perduts. El conseller Huguet ha elogiat aquesta iniciativa al potenciar els elements identitaris i defugir de les marques blanques turístiques. Durant la presentació s'han donat a conèixer dades dels viatgers del Tren Històric. Diàriament l'han agafat unes 230 persones i des de la seva posada en funcionament l'han agafat unes 2.000 persones.

Les 2.000 persones les ha registrat el Tren Històric en els primers onze viatges que ha fet. Per finalitzar la temporada encara li resten onze viatges més a la tardor. El conseller Huguet ha volgut remarcar les singularitats del paquet turístic i el fet que potencia els elements únics que hi ha en aquestes terres com la central de capdella, la primera que va portar l'electricitat a Barcelona o el llac de Montcortés, el més al sud d'origen glacial. El conseller ha dit que aquest paquet permet treballar amb grups exclusius i d'alt nivell com amb sectors més populars.El conseller ha destacat que sigui un producte potenciat per l'administració però que la iniciativa privada s'hi hagi implicat per vendre'l. L'empresa de la Pobla de Segur, Pirineu Emoció serà l'encarregada de vendre el producte 'Pallars Nostàlgic'. El conseller ha dit que el que falta ara és una forta campanya de publicitat per donar-lo a conèixer arreu de l'Estat. El preu de sortida d'aquest paquet és de 146 euros per un cap de setmana i 398 per n programa de 4 dies. Aquest paquet contempla el viatge amb tren des de Lleida fins a la Pobla, els desplaçaments amb taxistes de la zona i coneixedors del territori i vistes a llocs com el conjunt modernista Casa Mauri de la Pobla, el museu dels raiers, la central hidroelèctrica de Capdella, el llac de Montcortes, les salines de Gerri, el museu de les Papallones de Pujalt, el dels pastors de Llessui o la formatgeria d'Altron. Totes aquestes visites en complementen amb menús típics pallaresos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.