Punt divers

Donen a conèixer entre els escolars del Pallars els productes locals amb un esmorzar pallarès

Des del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, amb el programa 'Del Tros al Plat', s'ha volgut donar a conèixer els productes de la terra i elaborats a la comarca als escolars de la zona. Amb l'objectiu de promoure el consum de productes locals del Pallars s'ha organitzat un esmorzar pallarès pels alumnes del CEIP Àngel Serafí Casanovas. Els alumnes han esmorzat pa amb tomata, embotits, formatges i galetes. Previ a l'esmorzar s'ha treballat a les aules com s'elaboren aquests productes i d'on provenen. Del Tros al Plat és un projecte del Consell Comarcal, amb la participació dels productors de la comarca, que té com a objectiu donar a conèixer el producte autòcton i ajudar al productor.

El projecte vol afavorir la compra directa als pagesos i el consum dels seus productes seguint el camí del Tros ( de l'explotació, del camp…) fins al Plat (la botiga, el restaurant, la nostra taula…). D'aquesta manera es pretén donar a conèixer un territori que es caracteritza per ser un dels espais ideals per trobar una activitat tradicional encara viva i uns productes artesans de qualitat.Les iniciatives 'Del Tros al Plat', promogut pel Consell Comarcal del Pallars Sobirà, tenen per objectiu conscienciar els consumidors a l'hora d'adquirir productes locals i considerats artesanals. Aquest esmorzar pallarès ha tingut com a objectiu donar a conèixer entre els més petits i fer que valorin la producció local i les persones que elaboren els productes. Aquesta és la segona activitat d'aquestes característiques que es fa a les escoles donat que l'any passat van celebrar un dinar amb plats típics del Pallars com a base principal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.