Punt divers

El Govern contracta a una consultoria externa per definir l'àrea d'ampliació del Parc Nacional d'Aigüestortes

El Departament de Medi Ambient del Govern ha contractat una consultoria externa per definir l'àrea d'ampliació del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Es tracta d'una ampliació que al president del Patronat del Parc, Joaquim Llach, li agradaria que s'aprovés abans d'acabar l'any. L'ampliació del Parc és un projecte que s'està dilatant en el temps més del que es voldria ja que està projectada des del 2006, ha dit Llach. El president del Patronat ha comunicat també que el projecte constructiu del centre d'interpretació del Parc que s'ubicarà a Espot s'adjudicarà en 10 dies i es preveu que estigui enllestit al 2012.

Pel que fa als ajuts que concedeix el Parc a entitats estan valorats en 1,3 milions d'euros ha dit Llach, xifra similar a la de les passades convocatòries d'ajuts. Joaquim Llach ha explicat que es lluitarà perquè la xifra de la propera convocatòria d'ajuts sigui similar als 1,3 milions d'euros tot i la situació de crisi econòmica i la contenció en els pressupostos del Govern.Joaquim Llach ha comentat que l'ampliació de zona protegida de Parc i àrea perifèrica és farà amb el màxim consens possible donat que no es vol imposar al territori. Llach ha dit que per arribar a una postura en què totes les parts estiguin satisfetes s'ha contractat a una consultoria externa per definir l'àrea de creixement del Parc Nacional i que no entri en contradicció amb el territori.Pel que fa al centre d'interpretació del Parc Nacional d'Aigüestortes que es construirà a Espot ha exolicat que si tot va sobre el previst al 2012 podrà entrar en funcionament. Referent al que s'ha de construir a la Vall de Boi ha explicat que la localització encara no està definida però que és una instal·lació prioritària donat que altres parcs nacionals de l'Estat ja en tenen i el d'Aigüestortes no disposa encara d'aquest servei. Pel que fa al projecte Camins Vius, de recuperació de senders de l'entorn del Parc, ha destacat que s'iniciarà de manera immediata la col·locació de senyals i aquest estiu ja estarà tot acabat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.